Vetenskapens Hus

Med en ambition om att bevara själen i det gamla posthuset i Luleå genomfördes en varsam renovering och en lågmäld interiör valdes ut för att Vetenskapens hus skulle harmonisera med husets ursprung.

Häpnadsväckande vackra posthuset i Luleå uppfördes 1953 efter ritningar av Postens dåvarande chefsarkitekt Lars-Erik Lallerstedt. Huset har nu renoverats varsamt under ledning av MAF Arkitektkontor och omdanats till en högklassig restaurang, utställnings- och möteslokal med syftet att knyta universitetet, staden och näringslivet närmare varandra.

Enkel, nutida interiör

Luleå Universitet, LKAB samt IVA Nord är huvudmän och Wingårdhs har stått för det interiöra konceptet. Möblerna som valts ut är små och enkla för att representera vår egen tid hellre än femtiotalet, men hela tiden med respekt för kvalitet. Läder, ask och marmor är material som använts i projektet.

Input interiör har förverkligat interiören bestående av specialsnickerier och inredning från bland annat Erik Jørgensen, Karl Andersson, Montana, Lammhults, Vitra, Abstracta och Plank.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

    Tack

    Vi återkommer till dig så snart vi kan.

    Till formuläret
    Hoppsan

    Ett fel har inträffat, var god försök igen.

    Till formuläret