Vår historia

Följ med på Input interiörs resa från Sankt Sigfridsgatan i Göteborg till kontor på 41 orter i Norden, och leveranser över hela världen.

1987

Input interiörs historia inleds när Sune Lundqvist startar sin egen verksamhet på Sankt Sigfridsgatan i Göteborg, då under namnet Z-inredningar. Drömmen var ett oberoende inredningsföretag som jobbade med god design.

1990

Harald Carlsson Möbel AB i Svenljunga blir Sune Lundqvists första förvärv. Företaget var först ut i Sverige med eget landstingsavtal gällande möbler.

1994

I Göteborg fick Z-inredningar möjlighet att förvärva den tidigare konkurrerande verksamheten Jan Ling Inredningar och stärkte erbjudandet ytterligare.

1996

Möjligheten till etablering i Småland i kombination med utökad kompetens inom skola och utbildning samt vård och omsorg ledde till förvärvet av Inredningshuset i Bodafors.

1997

Kontorsmiljö i Borås förvärvas. Tillsammans med verksamheten i Harald Carlsson Möbel AB skapades goda synergier i Sjuhäradsbygden.

1998

Koordinera inredningar i Jönköping förvärvas och bidrar med stor kompetens inom inredning till det privata näringslivet.

1998

KC Inredningar, som senare skulle bli en del av Input interiör, lanserar Vårmässan i Malmö. Drygt 20 år senare är Vårmässan det mest välbesökta designeventet i södra Sverige.

1998

Älvsborgs län går samman med Skaraborg och Göteborg och bildar Västra Götalandsregionen. För att hantera en tredubbling av det geografiska området förvärvas Offentlig Miljö i Tibro.

2000

Namnet och varumärket Input interiör lanseras och resan mot en gemensam profil startar.

2001

För att stärka positionerna i Göteborgsregionen förvärvas välrenommerade Roy Simonsson Inredningar AB.

2002

Miljöinredningar i Halmstad som arbetade med inredning till offentlig sektor förvärvas.

2002

En ökad rörlighet bland stora kunder gav möjlighet att öka expansionstakten. Därmed gjorde Input interiör sitt intåg i Stockholm i samband med förvärvet av JA Inredningar.

2002

Informa i Kinna förvärvas och bidrar med kompetens och erfarenhet inom hotell och restauranger.

2004

När KC Inredningar Sverige förvärvas utökas räckvidden att innefatta även Malmö, Växjö, Kristianstad och Stockholm.

2005

Input interiörs första inspirationsmagasin lanseras.

2005

När inredningsverksamheten hos Koneo i Kalmar förvärvas får Input interiör en första representant på östkusten.

2006

Stockholmskontoret flyttar till Sveavägen 145 och kontoret blir en allt viktigare aktör i Mälardalen.

2006

För att stärka närvaron i trakterna mellan Småland och Stockholm förvärvas Mixa Inredningar i Linköping och Norrköping.

2007

Ett nytt ramavtal med Örebro Läns Landsting gav möjlighet till avancemang i Närke. Input interiörs första nyetablering sedan starten 1987.

2008

Funkab i Helsingborg förvärvas och blir ett välkommet tillskott mellan Malmö och Halmstad.

2008

För fortsatt utveckling i Stockholm förvärvas Innemiljö inreder AB. Ett företag med goda relationer inom näringslivet och bland arkitektkontoren.

2009

Conforma Inredning i Luleå förvärvas och sätter därmed Input interiörs nordligaste kontor på kartan.

2010

På Sveavägen 145 arrangeras en installation med Jonas Bohlin. Genom åren har flera utställningar genomförts i Stockholm, bland annat med Ronan och Erwan Bouroullec, Alfredo Häberli, Gunilla Allard och Mats Theselius.

2011

Input interiör tecknar ett unikt ramavtal med Kammarkollegiet och blir därmed det första inredningsföretaget som skriver avtal med svenska staten.

2011

Kontoret i Örebro växer i samband med ett nytt ramavtal för Värmlands Läns Landsting och Karlstad Kommun. För att möta kundernas efterfrågan öppnas kontor i Karlstad.

2011

Under året passeras den magiska gränsen när omsättningen når över 1 miljard kronor.

2014

Inredningsstudion Incentro förvärvas och Input interiörs befintliga karlstadsäljare får nya kollegor och lokaler i Karlstad.

2014

Uppsala får förstärkning när Erlandssons Interiör förvärvas och den expansiva framryckningen i staden får ytterligare bärkraft.

2014

Input interiörs interna utbildningsprogram, Input Academy lanseras. Utbildningarna erbjuder kunskap inom relevanta områden som hjälper våra medarbetare att bemöta kunders frågor och utmaningar på bästa möjliga sätt.

2015

I januari lanserar Input interiör Greenified för att inspirera till ett mer ansvarsfullt, medvetet och cirkulärt ägande av möbler och inredning.

2015

I september invigs Input interiörs nya showroom i Borås, de gamla lokstallarna anno 1863, efter en omfattande renovering.

2017

I januari etablerar Input interiör för första gången verksamhet utanför Sveriges gränser när Stålbox i Helsingfors förvärvas. Därmed bedrivs verksamhet på 22 orter i Norden.

2017

Input interiör firar 30-årsjubileum och blickar framåt mot nya utmaningar.

2018

Ett nytt kapitel skrivs då EFG European Furniture Group förvärvas. Därmed tar Input interiör klivet in i övriga Norden när verksamheten nu även omfattar Norge och Danmark.

2019

Genom förvärvet av Erla Inredningar etableras verksamhet i Borlänge och Input interiör får kontor på en central plats i Dalarna.

2020

I januari invigs Input interiörs nya centrala showroom i Helsinki Design District.

2020

I februari förstärks Input interiörs verksamhet i Norge när den oberoende inredningsaktören Rom for Flere förvärvas.

2021

Som första oberoende inredningsföretag startar Input interiör en cirkulär andrahandsmarknad för möbler. E-handeln Greenified blir en ny milstolpe i företagets hållbarhetsarbete.

2022

Input interiör och Greenified når en ny milstolpe när den cirkulära e-handelsplattformen lanseras i Danmark, Finland och Norge.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret