Marsh McLennan

Från New York, via London och Amsterdam till Tokyo. Det globala konsultföretaget Marsh McLennan finns i 85 länder världen över. För att uppnå en stark lokal identitet har det nordiska ljuset och färgerna fungerat som en inspirationskälla till det nya Oslo-kontoret.

Marsh McLennan har etablerat sig i stadsdelen Skøyen, strax utanför centrala Oslo. De senaste åren har området genomgått en förvandling och integrerats i stadsrummet. Industribyggnader har ersatts av moderna kontor, utmanande arkitektur och livliga gator.

– Det är ett spännande område som har varit en stor inspirationskälla för interiören. Det är modernt och ljust och det ville vi spegla i inredningen. Vi har jobbat med ljusa färger, nordiska material och inhemska leverantörer. Det går ihop med hela byggnadens arkitektur som bjuder på samma intryck, säger inredningsarkitekten Ingeborg Werenskiold från ByIW och fortsätter:

– Marsh McLennan är ett multinationellt företag och när besökare från andra kontinenter kommer hit får den här platsen spegla den nordiska delen. Här finns bland annat stora ekramar runt fönstren mot atriet som är inspirerat av bergstoppar och glaciärer vilket sätter känslan direkt, säger Ingeborg Werenskiold.

Att samarbeta med norska och nordiska leverantörer blev en självklarhet under projektet. Dels för att minimera långa leveranstider, men främst för att fortsätta använda sig av lokala producenter.

– I Norden har vi många möbelproducenter som är duktiga på tillverkning med hållbara material och det är något som vi förespråkar. Därför har det varit naturligt att arbeta vidare med det hos Marsh McLennan, säger Jonas Bergum, Sales Manager på Input interiör.

Att locka tillbaka medarbetarna till kontoret har varit en utmaning för många företag de senaste åren. Hos Marsh McLennan enades man tidigt i projektet om en vision att skapa en hemtrevlig och trygg miljö. Bland annat är platsbyggda bokhyllor ett genomgående inslag på kontoret.

– Då hemmakontoret var den stora konkurrenten i det här fallet var det viktigt att skapa en hemtrevlig känsla. Vi använde oss bland annat av specialtillverkade möbler och det är ett luftigt och öppet landskap. Det är något jag tycker löper som en röd tråd genom hela kontoret, säger Jonas Bergum.

Att involvera medarbetarna i processen var naturligt och Input interiör såg till att skapa rätt förutsättningar för det.

– De har varit med och testat och tyckt till om interiören, något som varit en viktig del. Under en tid hade vi demomöbler på plats hos kunden för att de skulle få en känsla för produkterna. Några av de anställda var dessutom på plats i vårt showroom i Oslo för att få en ännu bättre bild av vad vi hade att erbjuda, avslutar Jonas Bergum.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret