Scandic Oceanhamnen

På Scandic Oceanhamnen erbjuds en grönare hotellvistelse. Här genomsyras allt från mat- och dryckesmeny till inredning av miljövänliga lösningar.
Längst ut på Oceanpiren i Helsingborg får hotellets gäster ta del av en imponerande utsikt över Öresund.

På Scandic Oceanhamnen välkomnas hotellets gäster till en spektakulär 360-graders panoramautsikt över Öresund – och en vistelse som sätter hållbarhet i första rummet.

Den tidigare industrihamnen i Helsingborg har förvandlats till ett levande bostads-, kontors- och turistcentrum med hållbarhet i fokus. Längst ut på piren i den klimatsmarta stadsdelen Oceanhamnen ligger Scandic med samma namn. För det havsnära hotellet har miljövänliga anpassningar genomsyrat allt från det ekologiska mat- och dryckessortimentet till fastighetens konstruktion och inredning.

– Kombinationen av vackra miljöer och hållbara lösningar bidrar till en trivsam upplevelse för gästerna, men även för oss som arbetar på hotellet. Varje rum, utrymme och öppen yta är utformad med hänsyn till planetens resurser. Vi har haft höga krav på hållbarhet i hotellets alla delar, inte minst för inredningen, och de har vi uppnått genom ett nära samarbete med arkitektbyrån Koncept TM och Input interiör, berättar hotelldirektör Thomas Hansen.

Återvunna material och inredningsdetaljer är ett genomgående tema för utformningen. Gästerna kan slå sig ner vid bord skapade av glasskivor, sätta sig på stolar producerade med spill från sågverk och gå på mattor tillverkade av fiskenät.

– Scandic använder mycket återbruk i inredningen och på Oceanhamnen har miljöarbetet tagits till nästa nivå. För oss blev det en välkomnande utmaning att leverera möbler till olika delar av hotellet, som både håller en hög miljömässig nivå och samtidigt passar Scandics profil, berättar Mats Genym, projektledare på Input interiör.

– Gästerna är alltid i fokus och interiören är en avgörande del i att skapa den bästa möjliga upplevelsen. Inredningen är något vi har lyckats med på ett väldigt fint sätt, fortsätter Thomas Hansen.

En mötesplats för alla

Närheten till kontinenten attraherar såväl affärsresenärer som privatpersoner, och på stadens högst belägna takterrass finns möjlighet till både företagsevent och socialt umgänge för stadsborna.

– Vi har haft förmånen att få jobba med inredningen i lobbyn, restaurangen, kontoren, relaxavdelningen – och inte minst på takterrassen. Här finns en uteservering och Studio Ocean – ett inglasat konferensrum – med utsikt över sundet mot Danmark. Terrassen är inte bara en plats som lockar övernattande gäster utan även stadsbor träffas här för att uppleva den imponerande vyn i en avslappnad miljö. Det är en mötesplats för alla, avslutar Mats Genym.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret