Haymarket

Roséguld, trägolv och specialdesignade tapeter. Haymarket bjuder på lekfulla färgval, geometriska mönster och optimistisk art déco.

Att Haymarket by Scandic är ett hotell du inte glömmer i första taget står klart redan när fötterna sjunker ner i den tjocka entrémattan.

Här kliver du rakt in i 20-talet. Inredningen andas optimism, glamour och framtidstro – art déco när det är som bäst. Tidstypiska inslag matchar några av våra moderna favoritdetaljer som grön marmor, varma metaller och pudriga pasteller.

Men hur förvandlas ett gammalt anrikt varuhus som PUB till ett storhotell som flirtar friskt med dåtid, nutid, det storslagna och lekfulla, toppat med Greta Garbos mystik – utan att tappa den röda tråden?

Kontrasterande stilar

För att svara på frågan vände vi oss till Ann Marie Ekroth från arkitekt- och designbyrån Koncept Stockholm. Som kreativt ansvarig har hon i nära samarbete med Scandic och med gott stöd av Input interiör förverkligat idén om Haymarket.

– En inredning som hämtar inspiration från platsen och som vågar blanda stilar håller längre och blir mer intressant. Vi har jobbat mycket med kontraster. Genom att plocka upp geometriska former och mönster från art déco i de moderna möblernas design har vi lyckats skapa en helhet.

Haymarkets färgskala är inspirerad av fasadens rosa ton. Men för att lokalisera källan till den blå kontrastkulören får vi blicka ut genom fönstret, mot Konserthusets coelinblå fasad. För att ytterligare knyta an till platsens och byggnadens ursprung har många originaldetaljer rekonstruerats.

– En liten men oerhört viktig detalj som får inredningen att hålla ihop och lyfta är trappräckena i art déco-stil som återskapats från 20-talets varuhus. I kombination med moderna inslag som den stora digitala skärmen vid entrén binds dåtid och nutid samman, säger Ann Marie Ekroth.

Dramatisk inspiration

Den färgstarka historien om Greta Garbo skapar ytterligare en extra dimension i Haymarkets inredning. Garbos karriär som hattmodell på 20-talets PUB-varuhus bjuder in filmens värld i projektet där filmscenografi fått inspirera till subtila detaljer i inredningen. Skräckklassikern The Shining har gett inspiration till mönstret i hotellkorridorens mattor och härliga palmbladsmönster hämtade från Ingrid Bergmans romantiska succédrama Casablanca livar upp den Karibieninfluerade baren Americain.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret