EKE-Rakennus

Jordnära färger och klassiska designmöbler binder samman den ljusa entrén.
Hållbarhet och personalens välmående har varit i fokus för det nya huvudkontoret.

På EKE-Rakennus nya huvudkontor i Helsingfors är naturen en av de främsta inspirationskällorna. Stora glaspartier, väggar i ek och grönska skapar känslan av att vara inne och ute samtidigt.

När byggföretaget EKE-Rakennus nya huvudkontor utformades valdes material och inredning som speglar företagets historia och framtid. Grunden i betong och tegel representerar den starka strukturen i företaget som varit verksamma i 60 år. Väggar i trä står för värme och mänsklighet, och de öppna ytorna som delas av glasväggar är en referens till öppenhet och målmedvetenhet.

Från lobbyn öppnar byggnaden upp sig till fjärde våningen vilket skapar en loftliknande inramning. Mitt i entrén finns ett kafé och en grönskande pergola som välkomnar besökare. Den naturnära inomhusmiljön är framtagen av arkitektkontoret Parviainen Arkkitehdit.

– Vi har använt ett tydligt designkoncept som genomsyrar alla delar av interiören. Jordnära färger och klassiska designmöbler binder samman hela den ljusa entrén till en enhet, berättar inredningsarkitekt Tea Ellala från Parviainen Arkkitehdit.

Den exponerande betongen som återkommer på varje våning ligger till grund för byggnadens grova minimalism. För den övergripande ljussättningen har 500 armaturer i borstad aluminium installerats. Varje ljuskälla kan justeras enskilt, eller i grupp, för att optimera belysningen på varje arbetsplats.

Tillsammans med naturinspirerade och minimalistiska inslag samt varma färger står interiören för både trivsel och effektivitet. I nära samarbete med arkitekterna har Input interiör ansvarat för upphandling, leverans och montering för stora delar av inredningen.

– Det är alltid speciellt att vara en del i utformningen av nya huvudkontor. EKE-Rakennus känner till värdet av en noga planerad arkitektur- och inredningsprocess och det har visat sig framgångsrikt i hela projektet, berättar Kriistina Rämö, projektledare från Input interiör i Helsingfors.

Med fokus på ekologisk hållbarhet och medarbetarnas välmående har byggnaden certifierats med kvalitetsmärkningarna LEED och WELL inom miljö och hälsa.

– Flexibla arbetsplatser, en restaurang och ett gym visar på att medarbetarnas behov är tydligt prioriterat i huset. Vi har varit med och förverkligat miljöer som både är estetiskt tilltalande och funktionellt anpassade för personalstyrkan, avslutar Kriistina Rämö.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

    Tack

    Vi återkommer till dig så snart vi kan.

    Till formuläret
    Hoppsan

    Ett fel har inträffat, var god försök igen.

    Till formuläret