HappySignals

Aleksi 15 i centrala Helsingfors har varit en hub för handel och affärsverksamhet under snart ett och ett halvt sekel. HappySignals, ett företag som mäter medarbetares förväntningar, produktivitet och trivsel, hittade här nya lokaler för sitt växande team.

HappySignals letade efter nya och luftiga lokaler där dagens nya och förändrade arbetssätt tagits i beaktning. Fastigheten Aleksi 15 hade vad företaget sökte och uppdraget att utforma ett kontor som tillgodoser de anställdas behov gick till inredningsarkitekterna på Fyra.

– Det nya kontoret överträffar alla förväntningar. Det illustrerar tydligt vår profil och välkomnar både ny och gammal personal, precis så som vi önskade. Slutresultatet är inbjudande och hemtrevligt, det enda som saknas är doften av nybakade bullar på morgonen, säger Ilkka Malva, Chief Happiness Officer på HappySignals.

Som många andra företag har HappySignals behövt anpassa sig efter nya arbetssätt. Utöver traditionella arbetsplatser läggs stort fokus på de olika sätt som kollegor och kunder idag träffas och möts, då distansarbete till viss mån är här för att stanna. Kontoret har flera specialanpassade ytor för olika typer av arbete, till exempel har man byggt en studio för video- och podcastinspelningar.

– Vi har lagt extra stor vikt vid de gemensamma ytorna och den hemtrevliga atmosfären sprider en varm känsla genom hela kontoret, förklarar inredningsarkitekt Niina Ojutkangas från Fyra.

Input interiör har ansvarat för order, leverans och montering av den nya interiören.

– Samarbetet mellan HappySignals, Fyra och Input interiör har fungerat bra och det var fantastiskt att få vara en del av detta projekt och att leverera inredning till en så historisk fastighet, avslutar Janne Härmä, projektledare på Input interiör i Helsingfors.