Telenor

De inglasade mötesrummen fungerar för både enskilt arbete eller i grupp.
Ljusa lokaler med starka färginslag i Telenors nya huvudkontor.
Olikfärgade textilier och gröna växter i matsalen.

När en av Sveriges största mobiloperatörer flyttar till ett nytt huvudkontor introduceras ett aktivitetsbaserat arbetssätt i syfte att stärka samvaron mellan medarbetarna och uppmuntra till fler spontana möten, kreativitet och effektivitet.

Mitt i Solna har ett miljöcertifierat kontorshus uppförts, på samma plats där Råsunda fotbollsstadion tidigare låg. Med restaurang- och butikslokaler på bottenvåningen bidrar huset till en levande stadsdel samtidigt som det också tjänar som arbetsplats för Telenors 900 medarbetare. Mobiloperatören har flyttat från sitt tidigare läge vid Slussen till det nya svenska huvudkontoret.

Fler möjligheter till samverkan

I samband med kontorsflytten införde Telenor ett aktivitetsbaserat arbetssätt. Från det tidigare öppna kontorslandskapet där varje medarbetare haft sin egen plats, väljer de nu istället arbetsstation utifrån uppgiften för stunden.

– Våra nya lokaler erbjuder många olika miljöer som underlättar såväl samarbete som eget högkoncentrerat arbete. Ett aktivitetsbaserat arbetssätt gör att alla kan jobba där de mår och presterar som bäst och att vi jobbar ännu bättre tillsammans. De nya lokalerna är resultatet av ett väldigt bra och nära samarbete med Input interiör och arkitektbyrån Romlab, säger Patrik Hofbauer, vd för Telenor Sverige.

Rätt inredning ger rätt förutsättningar

Arkitektbyrån Romlab har ritat och inrett kontoret med fokus på öppna, flexibla lokaler som tar tillvara på de utblickar som fastighetens stora glaspartier ger. För att stödja verksamhetens nya arbetssätt har Input interiör fått uppdraget att säkerställa att både möbler och inredning lever upp till Telenors krav på flexibilitet och funktion.

– Vi har ett tätt samarbete med Telenor och levererar till flera av deras kontor runt om i Sverige. Vi är glada över det fortsatta förtroendet och att vi nu genomför vårt största projekt tillsammans. Telenor är en engagerad beställare som uppskattar både vår erfarenhet i större kontorsprojekt och vårt leverantörsoberoende eftersom det ger möjligheten att välja bland flera ledande varumärken, säger Daniel Vidlund, platschef på Input interiör.

Kontoret har bland annat utformats med specialsnickerier, soffor med integrerade blomlådor samt olika landningsplatser med sittbänkar och loungemöbler. I enlighet med det aktivitetsbaserade arbetssättet har också förvaringsskåp installerats där medarbetarna förvarar sina personliga tillhörigheter under dagen.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret