Unity

Naturliga material som trä och sten ger en varm känsla till kontorets moderna och rymliga lokaler.

Hos Unity Technologies i Köpenhamn förenas en varm, skandinavisk interiör med oväntade designinslag.

I det nästintill mytomspunna kluster som går under namnet Silicon Valley har Unity Technologies, som skapar verktyg för spelutveckling, sitt huvudkontor. Företagets rötter finns däremot på en plats betydligt närmare oss här i Norden. Verksamheten grundades i Danmark 2004, då av tre personer. Idag, drygt 16 år senare, arbetar 300 medarbetare på det snabbväxande kontoret i centrala Köpenhamn.

Nya moderna lokaler

När lokalerna, som en gång i tiden utgjorde ett gammalt postkontor, började kännas för trånga dök möjligheten att hyra den intilliggande byggnaden upp. Tre lediga våningar kunde öppnas upp och förenas med befintliga lokaler. Med 4 000 nya kvadratmeter skapades generösa och moderna utrymmen. Arkitektbyrån Rapt Studio, baserade i San Francisco, har designat de nya delarna av kontoret som Input interiör har förverkligat och levererat.

– En modern, men ändå varm design, inspirerad av den skandinaviska estetiken har kompletterat och lyft den befintliga byggnadens karaktär, säger Mike Dubitsky, Design Director på Rapt Studio.

Dansk design och naturliga material

Belysningen och möblerna i projektet följer ett nordiskt formspråk och kompletteras med spännande och oväntade designinslag, som den delvis svävande receptionsdisken i entrén, väggar klädda i vertikala träpaneler och markerade takfönster som ramar in den synliga takkonstruktionen på den översta våningen.

Naturliga material som trä och sten ger en varm känsla till kontorets moderna och rymliga lokaler. På första och andra våning finns kontorsarbetsplatser och mötesrum. På det tredje, översta planet finns en stor lounge med sköna soffor och puffar, som enkelt går att flytta runt för en flexibel möblering. En perfekt plats för informella möten och avslappning. I anslutning till loungen finns även kontorets kök med matplatser, samt en storbildsskärm som utnyttjas för såväl presentationer som nöjen.

– Möblerna är hållbara och kvalitativa och det känns roligt att de till stor del representerar dansk design med varumärken som Fritz Hansen, Fredricia, Magnus Oleson, Hay med flera, säger Joan Weltz, Business Area Manager på Input interiör i Danmark.

Inslag av trä syns såväl i den fasta inredningen som i kontorets möbler och fungerar fint tillsammans med projektets färgschema där mustiga gula toner, beige och bordeaux har använts i loungeområdet och kombinerats med gröna toner i mötesrummen.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret