UMA Workspace Kungsbron

En plats för idéer, inspiration och kreativa samarbeten.
Flera mötesrum ger möjlighet till arbete i grupp, presentationer eller sammanträden.

Moderna och flexibla lokaler, gemenskapsytor för nätverkande och plats för både eget arbete och kundmöten. Det är tanken bakom UMA Workspace, ett coworkingkoncept framtaget av Technopolis.

Technopolis är ett finskt bolag som driver företagsparker i Norden och Baltikum. Parkerna inkluderar olika kontorslokaler och ofta caféer, restauranger, konferensrum och gym. Som ett svar på de senaste årens brist på kontorsyta i de större städerna har Technopolis även utvecklat UMA Workspace; ett coworkingkoncept för såväl egenföretagare som för etablerade företag.

UMA Kungsbron är företagets första satsning i Sverige och Stockholm, där trycket på kontorslokaler är högt.

– Det finns inte tillräckligt med utrymme i Stockholm city, vilket har skapat en stor efterfrågan på moderna och flexibla kontorsytor. Att etablera UMA Kungsbron med ett oslagbart läge är ett steg i rätt riktning för att möta den efterfrågan, berättar Niko Pulli, director of Services på Technopolis.

Inredning i skandinavisk stil

Hittills finns 13 UMA-anläggningar runt om i Norden, Baltikum och Ryssland. Anläggningen i Stockholm är företagets största hittills där besökaren har 2350 kvadratmeter kontorsyta till sitt förfogande, fördelat på 7 konferensrum, olika aktivitetsbaserade arbetsstationer, café och kontorsutrymmen för avskilt arbete. Kontorets interiör är ritad av arkitekterna Gullstén-Inkinen som även har ritat UMA-anläggningen i Helsingfors. Inredningen går i ljusa neutrala färger och är levererad av Input interiör. Bland möbler och textilier syns design från bland annat Marimekko och Artek, som en påminnelse om Technopolis finska rötter.

Flexibilitet i fokus

Coworking har blivit ett populärt fenomen och Technopolis siktar på att bygga ett nätverk av 20 nya UMA Workspace för att kunna möta efterfrågan i de större städerna. Gemensamt för alla anläggningarna ska vara fokus på tillgänglighet, flexibilitet och möjligheter till att nätverka.

– Medlemmar som reser mycket kan nyttja UMA Workspace i alla städer och länder, medan de som behöver kontorsplats över dagen eller för några timmars arbete kan använda en dagpasslösning. Andra hyresgäster, som etablerade företag och även företag under tillväxt, har fördelar i form av att nätverka och knyta värdefulla kontakter i den gemenskap som UMA Workspace erbjuder, avslutar Niko Pulli.