Swedavia

Interiören speglar tydligt Swedavias varumärke och verksamhet.

I direkt anslutning till omvärlden ligger Swedavias nya huvudkontor. En aktivitetsbaserad arbetsplats anpassad för samverkan, nätverkande och gemensam kultur. Kontoret ska stärka varumärket och attrahera morgondagens medarbetare.

Swedavias huvudkontor vid Stockholm Arlanda Airport erbjuder 530 medarbetare ett modernt kontor såväl som ett nytt arbetssätt. Verksamheter från nio olika platser har samlats i ett aktivitetsbaserat kontor som ska skapa en kreativ, nätverkande och variationsrik miljö där samverkan och en gemensam kultur kan utvecklas.

– Vi ser det inte som ett flyttprojekt. För oss är aktivitetsbaserat ett nytt arbetssätt. På öppna ytor möts vi på ett naturligt vis och utvecklas tillsammans. Det har funnits en oro internt, speciellt till en början, men vi har arbetat hårt med att implementera arbetssättet. Informerat om vad det innebär för individen och ledarskapet, genomfört workshops och skapat en projektsida på vårt intranät och tagit fram målbilder. Idag har vi lyckats omvända de allra flesta som från början hade en negativ inställning, säger Malin Nybladh, förändringsledare inom HR på Swedavia.

Huvudkontoret visar vägen

Kontoret är utformat efter Swedavias behov, med många mötesrum och ytor för samverkan. Tema Arkitekter har tillsammans med Swedavia designat kontoret och tagit fram sin egen version av aktivitetsbaserat.
– Vi ville förtydliga Swedavias värderingar då huvudkontoret skapar ett riktmärke för hur koncernens övriga kontor ska se ut. Det ska vara tydligt vad verksamheten handlar om när du kliver in på kontoret, säger Karolina Hammar, uppdragsansvarig inredningsarkitekt från Tema Arkitekter.

Himmel och jord har inspirerat

Flyget har på ett naturligt sätt tagit stor plats när kontoret utformats. Väder, natur, jord och såklart luft har inspirerat. Entréplan har fått jordfärger och på plan två dominerar gula och gröna nyanser för att symbolisera såväl trädkronor som solen. Det översta våningsplanet är blått som himlen med röda inslag från solnedgången. En annan intressant detalj finns i mattorna. De speglar vyn som framträder från luften när man flyger, rutnäten med fält och ängar.

Miljövänliga möbler

Att miljö utgör en viktig del av Swedavias verksamhet speglas inte enbart i inredningens estetik.
– De möbler Swedavia investerat i håller en hög ambitionsnivå gällande hållbarhet. De är Svanen-märkta eller uppfyller likvärdiga krav. Dessutom kommer drygt 30 procent av inredningen från återbruk vilket är den bästa miljöbesparingen. Den inredning som efter uppfräschning återanvänds är såklart av hög kvalitet och anpassad för verksamhetens behov, säger Mats Genym på Input interiör, som projektlett flytten och inredningsleveranserna till kontoret.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret