Russell Reynolds

Konst, strama sittmöbler och en vacker belysning bidrar till den lugna galleriatmosfären.
Kontoret är uppdelat i två delar. En offentlig galleridel, genom vilken reception och mötesrum nås. I den andra interna delen finns arbetsrum och gemensamma utrymmen för de anställda.
Varierande och naturnära material som bomull, ull, lin, sten och trä tillsammans med dämpade färger dominerar kontorets interna delar.

Sju våningar över Regeringsgatan, med utsikt över Stockholms takåsar och grönskande Kungsträdgården, ligger Executive search och assessment firman Russell Reynolds Associates kontor. Här välkomnas besökaren av en representativ gallerikänsla.

De sobra kulörerna i Russell Reynolds entré möter upp och plockar ner det enorma ljusinsläppet från den helglasade fasaden. Här kliver du rakt in i ett välkomnande Office Gallery.

– Vi arbetade fram konceptet ”The Office Gallery” för Russell Reynolds. Här beskrivs ett välkomnande och exklusivt kontor som ska attrahera nya medarbetare. Lokalerna ska upplevas moderna och det ska finnas tilltalande gemensamhetsytor, förklarar Isabella Birke, inredningsarkitekt på Strategisk Arkitektur, som varit med och format visionen för lokalerna.

I den L-formade korridoren som möter besökaren fanns det egentligen inget behov av att utnyttja ytorna till något enbart funktionellt. Istället har de fokuserat på att skapa en elegant och representativ känsla i rummet. Konst, strama sittmöbler och en vacker belysning bidrar till den lugna galleriatmosfären.

Kontoret är uppdelat i två delar. En offentlig galleridel, genom vilken reception och mötesrum nås. I den andra interna delen finns arbetsrum och gemensamma utrymmen för de anställda.

Russell Reynolds Associates är en internationell Executive search och assessment firma med verksamhet på 46 platser runt om i världen. I Stockholm arbetar 35 personer. För att på bästa sätt stödja verksamhetens funktioner sitter 90 procent av de anställda i egna rum i den interna delen av kontoret där textilier och heltäckningsmattor använts för att främja en varm och trivsam inramning.

– Att skapa funktionella och sköna samlingsplatser blir extra viktigt för gemenskapen på ett kontor där de flesta sitter i egna arbetsrum. Vi har koncentrerat mötesplatsen till loungen, med tillhörande pentry. Här sitter du i ett hörnläge med stadens bästa utsikt. Perfekt för återhämtning, lunch eller en AW, säger Isabella Birke.

Varierande och naturnära material som bomull, ull, lin, sten och trä tillsammans med dämpade färger dominerar kontorets interna delar. Tillsammans med de framträdande glaspartierna skapas en harmoni mellan hårda och mjuka enheter.

Input interiör har projektlett upphandling, leveranser och montering för Russell Reynolds. Projektet har enligt Sandra Björkqvist, ansvarig säljare och projektledare på Input interiör, mycket karaktär och flera olika delar som sticker ut.

– Varje möbel har handplockats till kunden och det är drygt 30 olika leverantörer som har använts vilket är ovanligt för ett projekt av den här storleken. Men det ger också en spännande gestaltning till kontoret där varje rum har fått sin egen prägel.