Rådhus Skåne

Översta våningen bjuder på en vidsträckt utsikt över Kristianstads centrum.

När Kristianstad kommun och Region Skåne samlokaliserade sina centrala administrationer till kvarteret Christian IV bevarades kvarterets yttre samtidigt som interiören radikalt förändrades.

För arkitektonisk utformning av byggnader, landskap och inredningar har FOJAB arkitekter ansvarat. De har bevarat kvarterets utseende mot de omgivande gatorna samtidigt som interiören fått ett helt nytt utseende. Input interiör levererade den största andelen möbler till projektet. Bland annat kontorsmöbler, konferensmöbler, samt specialsnickerier.

Öppenhet och avskildhet

I de effektiva kontorslokalerna för 750 personer har moderna och öppna lösningar skapat god tillgänglighet, öppenhet och flexibilitet. Samtidigt som kraven på avskildhet för ostört arbete har lyckats tillgodoses.

Naturligt, ljust och hållbart

Som karaktärsskapande byggmaterial i hela kvarteret, både exteriört och interiört, användes hållbara naturmaterial som sten, trä och koppar. Även ljus ask förekommer som ett genomgående träslag på väggar, golv och i nästan all inredning. Färgsättningen är mild och går i gröna och turkosblå toner.

– De allra trendigaste valen har fått stå tillbaka till förmån för en över tid hållbar inredning som känns harmonisk, ljus och behaglig, säger Lennart Jonsson säljare och projektledare på Input interiör i Kristianstad.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret