Morris Law

Glöm stela receptioner och skrivbord i mahogny bakom stängda dörrar. På Vallgatan 30 i Göteborg, hos Morris Law, skapas nya idéer om hur ett advokatkontor kan se ut.

– Vår utgångspunkt med Morris Law var att bryta ny mark i en konservativ och hierarkisk bransch. Ingen ska kliva innanför tröskeln och känna sig liten. Vi ville snarare bjuda in till ett välkomnande vardagsrum. Informellt, förklarar Johan Olsson, arkitekt på Borstein Lyckefors som med hjälp av Input interiör färdigställt lokalen.

Ordning med regelverk

Tungt och hemlighetsfullt ratas till fördel för en öppen och avslappnad atmosfär. Att låsa in sig i rum kändes tråkigt och omodernt. Lösningen blev en inbjudande reception och öppen kontorsmiljö med arbetsbås och enskilda rum för stillhet och koncentration. Den öppna receptionen och privata arbetsdelen både avgränsas, och förenas som helhet av ett kreativt regelverk i trä.

– Regelverket, som vi lite skämtsamt kallat det i efterhand, är en pragmatisk lösning på ett rumsligt problem. Receptionen var ett trasigt rum, med dörröppningar, nischer och vrår. Istället för att riva och bygga nytt, klädde vi in rummet i träreglar i lönn. Med hjälp av en strikt geometri som definierar rummet, skapade vi ordning och lugn. Regelverket återkommer även inne i kontorsmiljön som avskärmare mellan arbetsbåsen, berättar Johan.

Detaljrikt intryck

Här tar detaljerna plats. Allt för att förmedla upplevelsen och känslan av en avspänd hemma-atmosfär. Träreglarna ramar in mässingsfärgat nät, kork och bruntonad spegel. Vitt valdes medvetet bort. Ljusa kulörer i grått, grönt och rosa fick istället pryda väggar och undertak som bakgrund till övrig inredning för ett mer intresseväckande intryck. Hyllorna, som starkt bidrar till vardagrumskänslan i receptionen, är upphängda på mässingsvajrar och omsorgsfullt stylade av specialister för den rätta touchen.

– Riktigt arkitektnörderi blev det när vi skulle täcka igen tomrummen i regelverket på ett elegant sätt. Snickarna suckade när vi insisterade på dold infästning utan några synliga fästen. Men snyggt blev det, skrattar Johan.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret