Kirkelund skole

Inredningskonceptet är skapat av Østre Linje arkitektur og landskap med utgångspunkt i att varje årskull ska ha en egen färg – grön, orange eller gul.

När Kirkelund skole kompletterades med en ny byggnad lades stor vikt vid medvetna färgval och en modern läromiljö för att möta framtida behov.

Skiptvet Kommune såg ett behov av att rusta upp den drygt 100 år gamla skolan som huserar 300 elever och man beslutade att ersätta en del med en ny byggnad i två våningsplan. Den äldre fastigheten kopplades samman med den nya genom en gångbro.

Resultatet blev en tillbyggnad med grupprum och klassrum där det traditionella möter det nya och moderna. Man har fokuserat på hållbara val där arkitektur, material och inredning kommer att hålla över tid. I korridorer och gemensamma utrymmen är platsgjutna betongväggar ett genomgående element som varvas med väggpaneler i trä. I taket sitter ribbpanel som förutom sin estetiska funktion även fungerar ljuddämpande.

Medvetna färgval

Inredningskonceptet är skapat av Østre Linje arkitektur og landskap med utgångspunkt i att varje årskull ska ha en egen färg – grön, orange eller gul. Färgerna följer genom hela inredningen och märks bland annat i skolans tre huvudingångar som har fått en av de tre färgerna. Även kapprum och klassrum följer temat som skapar en tydlighet och orienterbarhet för eleverna.

– Skolan känns inbjudande och resultatet speglar ett bra samarbete mellan skola, entreprenad, inredningsarkitekt och Input interior, berättar Caroline Borgeraas, platschef på Input interior i Fredrikstad.

Input interior har levererat all fast och lös inredning till skolan, bland annat specialgjorda tavelväggar och miljöstationer i klassrummen, samt platsbyggda sittbänkar till gångbron som kopplar samman den äldre byggnaden med den nya.

– Vi har även fungerat som bollplank gällande färgval, ytmaterial och lösningar baserade på arkitektens vision och kundens behov, avslutar Caroline.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret