Fremtind

Specialdesignade, platsbyggda element såsom växtkärl, sittbänkar och sittbås är genomgående i hela byggnaden.
Företagets innovativa anda återspeglas i de färgglada och lekfulla inslagen i inredningen.
Solida och naturliga material tillsammans med mycket gröna växter är framträdande inslag genom alla kontorets avdelningar.

När försäkringsbolagen DNB Livforsikring och SpareBank1 Forsikring slogs samman bildades Fremtind. Två aktörer med lång historik på vardera håll förenades i en gemensam identitet och Zinc inredningsarkitekter fick i uppdrag att utforma det nya huvudkontoret.

Inredningskonceptet utvecklades i nära samarbete med kunden. Stort fokus är lagt på att bevara de båda aktörernas historia och samtidigt framhäva den innovativa och miljömedvetna andan i det nya bolaget. Konceptets ambition var också att ändra arbetsmetodik. Man valde en aktivitetsbaserad planlösning med variationer mellan avdelningarna. Miljön skulle uppmuntra till gemensamma mötesplatser och bjuda in till interaktion.

En stor del återbruk

Kvalitet och hållbarhet lyftes som viktiga faktorer för inredningen och önskemålet var tydligt, så mycket som möjligt skulle återbrukas från tidigare kontor. Input interiör inventerade tillsammans med Zinc och Fremtind det befintliga utbudet för att komma fram till vad som kunde implementeras i det nya inredningskonceptet.

Processen resulterade i att mer än 80% av den befintliga inredningen fick leva vidare. Samtliga kontorsmöbler och tillhörande förvaring återanvändes i sitt befintliga skick, andra möbler behövde anpassas för att passa in i det nya inredningskonceptet. Man valde till exempel att tapetsera om 500 stolar istället för att köpa nya.

– Tack vare kundens erfarenhet och kunskap kring kvalitativa möbelinköp kunde vi återanvända väldigt mycket av den befintliga inredningen, säger Ingun Dal, ansvarig säljare och projektledare på Input interior i Oslo.

– Fördelarna med återbruk är flera, förutom att det blir en kostnadseffektiv lösning så nyttjar vi de resurser som redan finns. Det var ett riktigt roligt projekt att jobba med, avslutar Ingun.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret