Mölndals Stadsbibliotek

Hyllsystem från Eurobib presenterar böcker, tidsskrifter och annan media på både traditionella och nyskapande sätt.
Ungdomsavdelningen är inredd med hyllor från Hyllteknik, vars delar är lackade i olika färger som skapar spännande kontraster. De specialtillverkade tältstrukturerna är menade att skapa rum i rummet.

När Mölndals Stadsbibliotek flyttade till nya lokaler var målet att skapa en öppen mötesplats där alla är välkomna för både läsning och kreativa aktiviteter.

Strax utanför Göteborg ligger Mölndals kommun där befolkningstillväxten har lett till flera nya projekt i stadskärnan. Ett av dem är stadsbiblioteket som har flyttat in i nybyggda lokaler i centrum.

Fredblad arkitekter har ritat biblioteket både utvändigt och invändigt, med fokus på att skapa en ljus och levande plats. De stora glasfasaderna suddar ut gränsen mellan ute och inne, samtidigt som de lockar besökare till att komma in. Byggnaden omfattar två våningsplan, sammanknutna av ett centralt trapphus där besökaren lätt kan överblicka hela biblioteket. På andra våning finns ungdomsavdelningen, en speciell läs- och aktivitetshörna ritad av New Order arkitektur. Avdelningens färgglada miljö och rumsliga lösningar bjuder in till grupparbeten, tv-spel eller egen läsning i avskildhet.

En plats för gemenskap

Målsättningen med det nya biblioteket var att skapa en mötesplats för gemenskap och sociala aktiviteter för alla oavsett ålder. Här finns gott om utrymme för kreativa verksamheter som pyssel, teater och workshops.

– I samband med digitaliseringen tror många att biblioteken har spelat ut sin roll. Men vi har levererat till flera bibliotek och anser att det är tvärtom; hit kommer alla i olika åldrar, från studenter som pluggar till föräldralediga som tar en kaffe. Biblioteken har en viktig samhällsfunktion som mötesplats, säger Anna Mark-Ljungqvist, säljare och projektledare på Input interiör som står bakom upphandling, leverans och montering av bibliotekets inredning.

Hållbart för framtiden

Byggnaden har präglats av hållbara val, där arkitektur, material och inredning är tänkta att hålla över tid.

– I det här projektet var det viktigt att biblioteket håller för morgondagen, och inredningen ska därför gå att förändra efter framtida behov och vara anpassad efter digitala arbetssätt. Det innebär att till exempel soffor och bord har utrustats med eluttag och USB-portar, berättar Anna Mark-Ljungqvist.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.


Warning: simplexml_load_string(): Entity: line 6: parser error : Opening and ending tag mismatch: hr line 5 and body in /var/www/inputinterior.se/wp-content/themes/input/functions.php on line 326

Warning: simplexml_load_string(): </body> in /var/www/inputinterior.se/wp-content/themes/input/functions.php on line 326

Warning: simplexml_load_string(): ^ in /var/www/inputinterior.se/wp-content/themes/input/functions.php on line 326

Warning: simplexml_load_string(): Entity: line 7: parser error : Opening and ending tag mismatch: body line 3 and html in /var/www/inputinterior.se/wp-content/themes/input/functions.php on line 326

Warning: simplexml_load_string(): </html> in /var/www/inputinterior.se/wp-content/themes/input/functions.php on line 326

Warning: simplexml_load_string(): ^ in /var/www/inputinterior.se/wp-content/themes/input/functions.php on line 326

Warning: simplexml_load_string(): Entity: line 8: parser error : Premature end of data in tag html line 1 in /var/www/inputinterior.se/wp-content/themes/input/functions.php on line 326

Warning: simplexml_load_string(): in /var/www/inputinterior.se/wp-content/themes/input/functions.php on line 326

Warning: simplexml_load_string(): ^ in /var/www/inputinterior.se/wp-content/themes/input/functions.php on line 326

Warning: usort() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/inputinterior.se/wp-content/themes/input/functions.php on line 332
Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret