Arlanda Airport VIP Service

Stockholm Arlanda Airport ska utvecklas till Skandinaviens ledande flygplats och erbjuda reseupplevelser av högsta klass till dagens och framtidens resenärer. Som ett led i det arbetet har nya Airport VIP-Service utformats, en exklusiv terminal inspirerad av det nordiska landskapet.

Med en yta på 2000 kvadratmeter bjuder VIP-Service in besökaren till en upplevelse utöver det vanliga innan flyget avgår. Konceptet bygger på en resa från det hårda till det mjuka, där terminalens yttre skal av betong omsluter en inre kärna av trä. Den massiva träkonstruktionen skapar en behaglig tystnad som bjuder in till en stunds avkoppling och lugn. Interiören består av ett exklusivt urval möbler och accessoarer från flera nordiska varumärken.

­– Med inspiration från svenska landskap har vi velat skapa en minnesvärd upplevelse för besökaren. Här möts man av rumsliga kvaliteter som ofta associeras med avkoppling, reflektion och spirituella upplevelser. Vad är lyx om inte en plats att rymma till där vardagens brus och tempo är som bortblåst? säger Mark Humphreys, ansvarig arkitekt på Tengbom som står bakom utformningen av terminalen.

Nordisk känsla

Det interiöra konceptet har förverkligats av Input interiör, som har levererat all inredning samt specialsnickerierna till terminalen.

– Det är en intressant inredning som tillsammans med detaljer i trä och specialsnickerier skapar en tydlig nordisk känsla. Terminalen är en unik upplevelse för både svenska och utländska besökare, säger Mats Genym, säljare och projektledare på Input interiör i Stockholm.

Projektet har levererats etappvis till Arlanda.

– Eftersom det är en flygplats krävs en anpassad logistik. Allt vi levererar ska scannas och röntgas innan det förs in och det kräver ett otroligt engagemang och planering från vår sida. Vi har gjort flera projekt för Swedavia tidigare så våra inredningsmontörer har vanan inne. VIP-service är resultatet av ett bra samarbete mellan Swedavia, Tengbom och oss, avslutar Mats Genym.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret