Spritmuseum

På Spritmuseum i Stockholm kan nyfikna besökare uppleva vinets, brännvinets och punschens kulturhistoria i de gamla Galärskjulen 16 och 17 som varsamt ritats om från till modern museibyggnad.

Vin & Sprithistoriska Museet skapades av det statliga monopolföretaget AB Vin- & Spritcentralen och stod färdigt lagom till företagets 50-årsjubileum 1967. Sedan flytten 2012, från Dalagatan i centrala Stockholm till Galärskjulen på Djurgården, har Vin och Sprithistoriska Museet bytt namn till Spritmuseum, moderniserat verksamheten samt adopterat Absolut Art Collection på uppdrag av svenska staten.

Dynamiskt samarbete

Lomar Arkitekter står bakom inrednings- och byggkonceptet och Input interiör har skött upphandling, samordning och leverans av all inredning.

– Vi har under hela projektet haft en bra kommunikation med Input interiör. De har anpassat sig till dynamiken som projektet har inneburit i en stor organisation av kreativa människor som skapat en ny destination för Stockholm, berättat Pontus Lomar, på Lomar Arkitekter.

Mycket mer än historik

Spritmuseum är en plats som berättar om vår svenska dryckeshistoria och dess kulturarv. Men här ryms även bar, restaurang, uteservering och butik samt speciellt framtagna provsmakningsrum.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret