Friends Arena

Sveriges nationalarena för fotboll, Friends Arena, erbjuder besökarna en tät atmosfär och maximal närhet till planen. Utan att göra avkall på kärnverksamheten fotboll fungerar arenan som en mötesplats med möjlighet att arrangera konserter, företagsevenemang och andra typer av event för upp till 75 000 besökare.

Krook & Tjäder har ritat Friends Arena och inredningen av de publika delarna har tagits fram av Koncept Stockholm, som satsat på tidlös inredning av hög kvalitet.

– Möbler av god kvalitet och med lång hållbarhet har valts ur en huvudsakligen svensk möbelflora. För att inredningen inte ska kännas daterad, har ett tidlöst formspråk förespråkats med kantiga inslag inspirerade av fasadens perforerade aluminiumkassetter. Flexibilitet har varit ett ledord för alla komponenter i inredningen. Allt ska passa ihop och kunna placeras ut var som helst i arenan, precis som lagspelare på planen, säger Milott Widolf på Koncept Stockholm.

Avancerad logistik

Input interiör har ansvarat för budget, tidsramar, upphandling och leverans av inredningen med stor hänsyn till säkerhetsföreskrifter och tighta tidsscheman.

– Det har varit ett gediget projekt med väldigt stora volymer, många leveranser och ett omsorgsfullt fokus på alla detaljer. Logistiken har varit avancerad med körschema och direktiv om exakta klockslag för de olika leveranserna. Det var en utmaning vi såg fram emot att ta oss an och som vi såg till att leva upp till, berättar Conny Nilsson ansvarig säljare och projektledare på Input interiör.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret