Input interiör satsar i Finland

Input interiör, Nordens ledande oberoende inredningskoncern inom offentlig miljö, fortsätter att växa. Förvärvar finska inredningsföretaget Stålbox och etablerar verksamhet i Helsingfors. – Ambitionen är att finnas nära våra kunder, säger Sune Lundqvist, CEO på Input interiör.

Input interiör är en privatägd inredningskoncern som sedan starten 1987 levererat inredning till offentliga miljöer. Utan egen möbelproduktion har man etablerat sig som en oberoende aktör med 385 medarbetare i hela Sverige. Med projekt världen över omsätter bolaget drygt 1,85 miljarder SEK.

Närhet till kunder

– Vi har en ambition om att finnas nära våra kunder. Vi utgår från deras förutsättningar och behov. Och om kunderna efterfrågar våra tjänster i Finland, då är det här vi ska finnas. Stålbox har den kompetens och branschkännedom som krävs för att vi ska kunna lyckas även där, säger Mille Milehem, COO på Input interiör.

Finska Stålbox som förvärvades i januari i år startade sin verksamhet 1996 och har idag tre anställda och en behovsanpassad organisation som varierar i storlek beroende på projektens omfattning. Företaget omsätter drygt 20 miljoner kronor. En omsättning som Sune Lundqvist ser att det finns stora möjligheter att öka.

– I Finland saknas de tjänster vi kan erbjuda. Input interiör utgår inte från en begränsad möbelproduktion utan är en helt oberoende inredningsleverantör som representerar efterfrågade varumärken och erbjuder kunden marknadens bredaste sortiment. Vårt oberoende har varit uppskattat bland arkitekter och kunder i Sverige, och vi ser att det kommer att särskilja oss även i Finland, säger Mille Milehem.

Unika i Finland

Stålbox har tidigare framförallt fokuserat på försäljning till näringsliv och kontor samt skola och utbildning. Men efter förvärvet tillkommer två helt nya affärsområden – vård och omsorg samt hotell och restaurang.

– Jag ser mycket positivt på det här. Förutom Nordens bredaste utbud av varumärken och nya affärsområden kommer logistiken att förbättras. Med Input interiörs storlek kommer vi att kunna skapa ett än mer konkurrenskraftigt erbjudande. Vi blir unika på den finska marknaden, säger Patrik Holmén, CEO på förvärvade Stålbox, som nu är en del av Input interiör.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret