Greenified lanseras i Danmark, Finland och Norge

Intresset och engagemanget för hållbarhet och cirkulära tjänster ökar hela tiden. Med lanseringen av Greenified i Danmark, Finland och Norge fortsätter vi att möta marknadens lokala behov av återbrukad inredning och tar ansvar för en hållbar utveckling.

Greenified är en cirkulär möbelmarknad för dig som enkelt vill köpa eller sälja möbler på ett kostnadseffektivt och hållbart sätt. Här får inredning som inte längre fyller sitt syfte ett nytt liv, i en ny miljö, hos någon annan.

Efter en framgångsrik introduktion i Sverige lanseras nu Greenified i Danmark, Finland och Norge. Enligt Birinder Singh, platschef på Input interior Helsingfors, och Terje Kristiansen, regionchef på Input interior Norge, står den nordiska marknaden redo för en digital köp- och säljmarknad med återbrukad inredning.

– Vi ser ett stort intresse för hållbarhet hos företag och organisationer. Än så länge har det funnits begränsade möjligheter att köpa begagnade produkter för större projekt. Men med Greenified, som samlar inredning för både små och stora projekt på ett ställe, förändras det, berättar Birinder Singh.

– Redan nu, innan lanseringen, har vi presenterat Greenified för ett 60-tal inredningsarkitekter som ser fram emot att komma igång med tjänsten. Samtidigt har vi nära kontakt med flera stora norska organisationer som är redo att använda Greenified som ett verktyg för att påbörja en grön omställning. Det blir en intensiv och rolig start, fortsätter Terje Kristiansen.

När Greenified nu lanseras på fler marknader kommer utbudet av produkter fortsätta att växa, samtidigt blir det lika lätt för användaren att hantera produkter. För att minimera koldioxidutsläpp från transporter går det att avgränsa den geografiska omkretsen till det regionala området.

– Köpa, hyra och sälja produkter – allt sköts från samma plattform vilket gör den smidig att använda. Samtidigt finns det flera miljömässiga fördelar med plattformen. Dels minimerar vi utsläpp från nyproduktion och så behöver inte möblerna fraktas från avlägsna destinationer, utan de befinner sig redan i Norden, säger Charlotte Jensen, COO på Input interior Danmark.

Cirkulära alternativ är nödvändiga för att kunna möjliggöra en hållbar utveckling i branschen och det fortsatta nordiska etableringen är ett steg i rätt riktning.

– Återbruk kommer bli allt viktigare framöver och de miljömässiga fördelarna med att återanvända möbler är många och tydliga. Med Greenified visar vi hur enkelt det är att köpa, hyra och sälja återbrukade produkter – och det är en nödvändighet för klimatet, avslutar Klara Mannrolin, projektledare på Greenified.

 

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret