Hållbart på ny adress i Helsingborg

När inredningsföretaget Input interiör flyttar till ny adress ligger fokus på att hitta cirkulära och hållbara lösningar.

I veckan flyttar Input interiör till nya lokaler på Muskötgatan 4 B i Helsingborg. Input interiör som till vardags arbetar med att leverera inredningslösningar till både privata och offentliga aktörer har nu fått utforma sina egna lokaler. Att tänka hållbart var en självklarhet.

– Vårt kontor fungerar som showroom och kunder kommer hit för att inspireras i sina inredningsval. Därför känns det extra viktigt att vi kan visa på flera delar av hållbarhet. Vi har bland annat renoverat och klätt om en mängd möbler i vår utställning, hela inredningen i vårt skrivarrum har återbrukats och anpassats för att fungera i de nya lokalerna. Vi har också valt att arbeta mycket med möbler från leverantörer som aktivt arbetar med förnyelsebara råvaror, säger Anne Hamilton Ek, platschef på Input interiör i Helsingborg.

Enligt Anne är det tydligt att kunderna i en allt större utsträckning efterfrågar fler hållbara inredningslösningar, både till privata arbetsplatser och offentlig miljö.

– På vårens möbelmässa i Stockholm var hållbarhet den tydligaste spaningen. Jag inte vill kalla det trend då det snarare handlar om ett ansvarstagande från flera led, där både kunder, leverantörer, arkitekter och formgivare driver på utvecklingen genom att trigga varandra till bättre val.

I Input interiörs nya lokaler finns flera produkter med spännande hållbarhetsprägel. Bland annat syns två ljudabsorbenter från Abstracta; Sahara som tillverkas av spillmaterialet från vinkorkar som stansas ut vid produktionen i Portugal och Pillar som använder textilspill som blivit över från den egna produktionen. Även ljudabsorbenten Soundsticks, från Offecct, består av överblivet textilmaterial från produktionen av stoppade möbler, vilket sedan pressats ihop till formen av en tub som hålls ihop i ändarna av lock utav återvunnen aluminium. På kontoret finns även mattor av Eco-NYL ett material framtaget från gamla fisknät.

– Kontoret är utformat efter våra behov. Vi utnyttjar ytorna på ett effektivt sätt. Personal som är i behov av egna skrivbordsplatser får det, samtidigt tänker vi på att samutnyttja ytor som kan användas av flera personer och för flera olika ändamål, avslutar Anne Hamilton Ek.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

    Tack

    Vi återkommer till dig så snart vi kan.

    Till formuläret
    Hoppsan

    Ett fel har inträffat, var god försök igen.

    Till formuläret