Nytt avtal tecknat med finska staten

Trots viss ekonomisk avmattning kopplad till pandemin ökar Input interiör sin omsättning i Finland och tecknar avtal med Senaatti, som förser finska statens kontorslokaler med möbler och inredning. Input interiör vann två delar av Hansels DPS-upphandling till ett värde av cirka 2,8 miljoner EUR.

Trots rådande pandemi och ekonomisk avmattning fortsätter Input interiör, Nordens ledande oberoende inredningskoncern, att nå framgångar i Finland. Det står nu klart att bolaget tecknar avtal med Senaattifastigheter, vars mål är att skapa arbetsmiljöer som ökar prestationsförmågan och minskar lokalkostnader för staten. Senaattifastigheter kommer att förse statliga myndigheter med nyckelfärdiga kontor där inredning till ett värde av 2,8 miljoner EUR kommer att levereras av Input interior. Kontraktsperioden är två år men möjlighet till förlängning om ytterligare två år.

– Vår del av avtalet är värderat till 2,8 miljoner EUR. Vi ska leverera konferens- och loungestolar, en möbelgrupp som användas i allt högre utsträckning i takt med att fler arbetsplatser övergår till ett aktivitetsbaserat arbetssätt, så jag har stora förhoppningar om att vårt bidrag i avtalet kommer att bli stort, säger Tapio Heikkilä, platschef på Input interior i Helsingfors.

Under Coronakrisens inledande månader har Input interiör i Finland trots ett tufft läge med minskad kundkontakt och social distansering lyckats öka försäljningen för varje månad.

– Jag ser de ökade försäljningssiffrorna, trots sämre tider, som ett kvitto på att branschen saknat ett oberoende inredningsföretag med effektiva processer som helt utgår från kundens förutsättningar och önskemål, säger Tapio Heikkilä.

Input interiör etablerade verksamhet i Helsingfors 2017 och har det senaste året ökat omsättningen från 10 till 12,5 miljoner EUR i landet. Det är bland annat de statliga avtalen med Hansel, Kuntahankinnat och Sarastia samt en rad viktiga projekt med bland annat Kesko Group som bidragit till framgången.

– Vi är väldigt glada för förtroendet från Senaatti och naturligtvis ödmjuka inför möjligheten. Det känns extra roligt att vi genom avtalet med Senaatti också får möjlighet att erbjuda vår bredd av mindre finska möbelleverantörer som annars har mycket svårt att komma med i dessa stora och prestigefulla avtal, avslutar Tapio Heikkilä.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret