Storsatsande hotellet väljer inredningspartner

250 miljoner investeras i Karlstads nya destinationshotell – och nu har Hotel Fratelli kommit överens med en partner för all inredning. Uppdraget ges till lokalt kontor med internationell erfarenhet av hotellsatsningar och beräknas vara värt 20 miljoner kronor.

Våren 2024 ska det stå klart. Destinationshotellet med 85 rum, restauranger i toppklass, relaxavdelning och ett charmigt orangeri. I centrum står en upplevelse och interiör som ska locka gäster från hela landet.

– Det här blir ett unikt koncept för Karlstad där hotellet blir destinationen och anledningen till resan. Det är mycket som ska falla på plats för att skapa den typen av upplevelse och inredningen är en viktig del i det. Som namnet antyder så finns det en italiensk touch och viss inspiration hämtad från Medelhavet i inredningen, berättar hotelldirektör Anders Pertun.

 

 

Arkitektkontoret Kaka står bakom hotellets insida tillsammans med Farmore som tagit fram idé och design. Nu har Hotel Fratelli valt Input interiör till leverantör av inredning och samordnare av specialsnickerier. Ett företag som just nu färdigställer Stadsbibliotekets nya miljöer och sedan tidigare SBAB:s kontor på Stora torget.

– Vi sökte en partner med lång erfarenhet av hotellprojekt och Input interiör är en internationell aktör som har en stark lokal förankring med kontor i Karlstad. Det är speciellt och det värdesätter vi, fortsätter Anders Pertun.

Hotellets ambitionsnivå är inget som skrämmer Input interiörs platschef Peter Ågren, snarare tvärtom.

– Det är ett prestigeprojekt som vi är glada att bli en del av. Givetvis kommer det finnas utmaningar med tanke på den bredd av miljöer som finns, men vi är en sammansvetsad projektgrupp som respekterar varandras kompetens och vi är övertygade om att hotellet är något som Karlstadsbor kommer att bli stolta över, avslutar Peter Ågren.

 

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret