Återbruk skapar levande kontor

Går det att göra miljö- och kostnadsbesparingar när kontoret blir dubbelt så stort? Den frågan ställde sig simulerings-företaget Surgical Science och vände sig till Input interiör och Greenified för att få svaret. – Vi har inte behövt välja mellan ett bra pris, miljövänliga alternativ och kvalitativa produkter. Vi har fått alla tre och vi är väldigt nöjda, säger Office Manager Lena Emilsson.

Det svenska företaget Surgical Science har utvecklat VR-simulatorer inom medicin i över 20 år. I dag finns de på tre kontinenter och under året har de cirka 40 medarbetarna på huvudkontoret i Göteborg flyttat till en nästan dubbelt så stor arbetsplats.

– Vi utvecklar främst mjuk- men även hårdvara för VR-simulatorer som används av bland annat kirurger och specialister för att träna inför operationer. I de här lokalerna sker programmering, men de fungerar också som ett showroom för kunder och investerare som kommer på besök, säger Lena Emilsson som är Office Manager på huvudkontoret.

I den ena delen av kontoret står state-of-the-art-simulatorer som används för kirurgi på universitetssjukhus och kliniker världen över. Arbetsplatserna, konferensrummen och de sociala utrymmena består av cirka 80 procent återbrukad inredning.

– Vi har knappt tittat på nya möbler. I stort sett allt kommer från e-handelsplattformen Greenified eller våra tidigare lokaler. Vi har kunnat köpa kvalitets- och designprodukter till ett bättre pris och samtidigt gjort stora miljöbesparingar genom att återbruka redan producerade möbler, säger Lena Emilsson.

”Passade vårt inredningskoncept”

Att köpa återbruk och förena det med företagets inredningskoncept har inte setts som någon större utmaning för Surgical Science, snarare som en tillgång.

– Vi uppskattar att det finns en mix av produkter på kontoret, det skapar en levande känsla och passar vårt inredningskoncept. På Greenifieds hemsida finns ett stort utbud av produkter med bilder och pris som visas direkt. Det har gjort det enkelt att planera inför flytten, fortsätter Lena Emilsson.

Stina Lust Peterson, Account Manager på Input interiör, har varit involverad i projektet och hon berättar mer.

– Fördelen är att det alltid går att hitta enstaka produkter eller stora volymer av samma modell på Greenified och det skapar möjligheter för alla typer av projekt. Här har vi främst jobbat med en variation av produkter, och det är extra roligt.

Det tidigare kontoret utmärktes av rött, svart och stål i inredningen, vilket går i linje med logotypen och den grafiska profilen som funnits. I dag är det trämaterial och nyanser av blått som blivit återkommande teman. När det inte gick att förena befintliga produkter med målbilden fanns en effektiv lösning nära till hands.

– Delar av inredningen från det förra kontoret var slitna och passade inte i det nya konceptet. För att undvika att kassera möbler har vi rekonditionerat dem. Vi hittade nya tyger att klä möblerna med, och nu går det inte att se att produkterna är begagnade. Alla gardiner har dessutom sytts om. Det går att göra väldigt mycket för att anpassa inredningen till nya lokaler eller koncept, säger Stina Lust Peterson.

När det nya kontoret stod klart och de ny-gamla möblerna levererats av Input interiör var det till slut dags för medarbetarna att få se sina nya lokaler.

– En av våra nya medarbetare blev chockad när hon fick höra att all inredning var begagnad. Vi har fått väldigt positiv feedback från våra kollegor och det är roligt, avslutar Lena Emilsson.

 

 

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret