Inredning till en av världens bästa destinationer

I Kristiansand har en spannmålssilo från 1930-talet förvandlats till en av norra Europas främsta samlingsplatser för konst- och kulturupplevelser. Input interiör har levererat inredningen till projektet som redan har utsetts till en av världens bästa destinationer.

Spannmålssilon på ön Odderøya i Kristiansands kommun togs ur bruk 2008. Redan två år därefter beslutade kommunen att den skulle bevaras. När den lokala affärsmannen Nicolai Tangen donerade sin konstsamling till hemstaden 2015 blev det startskottet på projektet ”Kunstsilo”.

2019 togs det första spadtaget och nu, drygt fem år senare har Kunstsilo öppnat för allmänheten.

Den spansk-norska arkitektbyrån Mestres Wåge Arquitectes har tagit fram inredningskonceptet med målet att bevara den historiska arkitekturen i kombination med nya inslag. Bland annat har 30 silos skurits av på insidan för att ge plats åt ett stort och ståtligt allrum som ska kunna rymma konserter och stora sammankomster.

 

 

En av världens bästa destinationer

Totalt rymmer Kunstsilo 3 300 kvadratmeter och hela 25 gallerier. Input interiör har ansvarat för inredningen till konstmuseet som av Financial Times utsetts till en av världens bästa destinationer 2024.

– Det har varit ett stort fokus på nordiska varumärken och möbler av hög kvalitet och sammantaget har det blivit väldigt fint, säger Sissel Merete Ødegård, Site Manager på Input interiör i Kristiansand.

 

 

Elisabeth Haukelidsæter som agerat projektledare för Input interiör är minst sagt nöjd över resultatet.

– Inredningsarkitekten har gjort ett väldigt fint jobb där allting är noga genomtänkt. Det har varit korta leveransdatum och deadlines men vi har haft ett bra samarbete med alla parter och slutresultatet talar för sig självt, avslutar Elisabeth.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret