Hållbara upplevelser på Sveriges största hotell

Med fokus på tidlös design och hållbarhet ska Gothia Towers i Göteborg stärka sin attraktionskraft. Till sin hjälp har de arkitektfirman Wingårdhs och Input interiör som i ett första steg har förnyat 80 hotellrum.

Tillsammans med Wingårdhs är Input interiör involverade i projektet att utveckla ett av Europas största hotell, Gothia Towers i Göteborg. I det första steget av förnyelsen har 80 hotellrum på våning 12–15 i Gothia Towers mittentorn totalrenoverats.

Wingårdhs, med David Regestam som uppdragsledande inredningsarkitekt har tagit fram konceptet och Input interiör ansvarat för upphandling, leverans och montering av inredningen i rummen som nu har uppgraderats till den nya rumskategorin ’Premium’.

 


 

Omtanke om detaljer och smarta, medvetna val genomsyrar interiören. Inredning och möbler ska hålla över tid och går något sönder ska det vara enkelt att byta ut eller laga. I varje rum ramas utsikten in av en lång soffa med väskförvaring under för att minska slitage och skador. I en specialritad förvaringsvägg nås minibaren bekvämt och arbetande affärsresenärer sitter riktigt bekvämt vid en skrivbordsnisch.

– Gothia Towers är en trygg spelare i konkurrensen och vågar vara som de är: beständiga, självklara och robusta. De nya rummen är en fortsättning på det och andas självsäkerhet och avslappnad elegans. Naturliga materialval och möbler kommer kunna åldras och få patina med tiden, vilket är hållbart på riktigt, säger David Regestam på Wingårdhs.

 

 

”Ett spännande projekt”

Linda Jorfors som agerat projektledare för Input interiör utvecklar.

– Det har varit ett intensivt och spännande projekt att jobba med. Det har ställts höga krav – både kring tidsram och kvalitet och vi har tillsammans lyckats nå fram till ett väldigt bra resultat, säger Linda Jorfors.

Samarbetet mellan Gothia Towers och Wingårdhs tillsammans med Input interiör fortsätter nu där planer på att uppdatera hotellets lobby redan är i gång. Nya restaurangkoncept ska lanseras och de olika loungeytorna kommer att ses över och förnyas.

– Det är ett spännande projekt att vara involverad i och det känns extra inspirerande att vårt arbete med Gothia Towers och Wingårdhs leder till nya upplevelser för alla som besöker Sveriges största hotell, avslutar Linda Jorfors.