Nyetablering på historisk mark i Gävle

Nordens största inredningskoncern väljer Gävle i sin nästa stora satsning. Med målet att skapa en lokal närvaro och att stärka positionen i Gävleborg öppnar Input interiör kontor och showroom i området kring gasklockorna.

Förra året omsatte Input interiör 20 miljoner i Gästrikland och det var framför allt regionens offentliga verksamheter som stod för de stora inköpen. Såväl Gävle, Ockelbo, Bollnäs och Söderhamns kommun som Region Gävleborg och Polismyndigheten valde att förnya sina arbetsplatser med möbler från inredningsföretaget.

– Vi har arbetat i Gävleregionen i flera år och i takt med att vi ökat omsättningen, både i offentlig och privat sektor, har behovet av ett showroom ökat. Nu vill vi komma närmre våra kunder och därför blir det här ett naturligt steg för oss, säger Magnus Nordelind, platschef på Input interiör i Gävle.

Etableringen sker i den röda längan vid Atsahuset från 1800-talet i gasklockeområdet. Lokalens gamla tegelväggar och stora järndörrar har bevarats och integrerats i Input interiörs nya utställning.

– ­Det finns mycket historia i huset och i området kring gasklockorna. Vi har behållit den industriella stilen och de tidstypiska detaljerna för att skapa en wow-känsla när man kliver in genom dörrarna. Nu ser vi fram emot att göra vårt showroom till en mötesplats dit kunder och arkitekter kommer för att hämta inspiration, botanisera bland produkter och hitta nya cirkulära lösningar, fortsätter Magnus Nordelind.

Just de cirkulära lösningarna är något som Input interiör satsar på och Magnus Nordelind menar att Gävle är en av städerna som ligger i framkant inom hållbar inredning.

– Efterfrågan kring återbrukade möbler ökar hela tiden och vi har arbetat med flera stora projekt för Gavlefastigheter där nybeställningar kombineras med begagnade produkter från vår cirkulära e-handel Greenified. Vi hoppas att Gävle kan inspirera andra kommuner att fortsätta i samma riktning.

Från och med öppning är det platschef Magnus Nordelind och säljare Sara Björk som jobbar på kontoret men redan nu pågår nya rekryteringar av en säljare och en säljsupport.

– Vi har hittat en fantastisk lokal där vi kan växa tillsammans med våra kunder och det är spännande att vi direkt går in i en expansionsfas även personalmässigt. Vi har bara börjat vår resa, avslutar Magnus Nordelind.

 

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret