Digital nyckel till en cirkulär marknad

Med den digitala tjänsten Interior Management System skapas synergieffekter när dörren till en cirkulär möbelmarknad öppnas på vid gavel samtidigt som löpande drift, underhåll och inventeringar underlättas.

I Sverige produceras årligen möbler för cirka 23 miljarder kronor, där en fjärdedel består av kontorsmöbler. Produktionen beräknas bidra till klimatpåverkan med mer än 150 000 ton CO2-ekvivalenter per år. Samtidigt kasseras mycket inredning långt innan den tekniska livslängden tagit slut.

Lagra möbelns identitet

Interior Management System, eller IMS som det förkortas, är en plattform för samordnad drift och ledning. Enkelt uttryckt märker Input interiör varje möbel med en unik kod som kopplas till en databas. All praktisk information om produkten, som var den är placerad, när den är tillverkad och vilket utförande möbeln har registreras i systemet och blir sökbart genom att koden scannas med mobiltelefonen. IMS kopplas dessutom till en kundspecifik support på Input interiör, vilket underlättar ärendehantering direkt i mobilen.

Etiketterna med den unika märkningen kan även innehålla ett RFID, en teknik som gör det möjligt att scanna av alla möbler i ett rum på en och samma gång vilket förenklar och effektiviserar inventering.

– Att det är en enkel, tidseffektiv och kostnadsbesparande tjänst för den som hanterar löpande drift och ledning är lätt att se. Men med IMS har vi jobbat proaktivt för att också kunna erbjuda en bra lösning för kunder som vill arbeta med hållbar förnyelse, förklarar Marcus Berntson, Key Account Manager på Input interiör.

 

 

Skapa en avancerad överblick

IMS bidrar till att utveckla cirkulära möbelflöden och en andrahandsmarknad för möbler genom att skapa den avancerade överblick som krävs för att återbruka inom ramen för kontorsprojekt med tusentals produkter.

– Märkningen bidrar till produktens spårbarhet och skapar rätt förutsättningar för ett fortsatt liv på en andrahandsmarknad. Alla typer av uppdateringar som har skett under produktens liv registreras. Om tyg eller delar byts ut, vet vi mot vad och på vilket sätt det skett. Med den informationen lagrad kan vi på ett kvalitetssäkrat sätt erbjuda produkten på en andrahandsmarknad, säger Marcus Berntson.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret