Från pedalhink till all inclusive

Ett fullt utrustat hem är kanske inte en första självklar association till det danska designföretaget Vipp. Likväl ryms den ursprungliga identiteten inom byggnadens fyra väggar.

1939 tillverkar Holger Nielsen en pedalhink i stål till sin frus frisörsalong. Där och då, i den danska staden Randers på Jyllands östkust, börjar historien om Vipp – den klassiska pedalhinken som idag förtjänat en plats på Museum of Modern Art i New York. Under följande 77 år står pedalhinken i fokus, samtidigt som sortimentet under de senaste åren utökats med bland annat köksinredning, lampor och möbler. I fjol introducerade Vipp en produkt långt från den ursprungliga pedalhinken men med den gemensamma nämnaren i stålproduktion och funktionell design.

 

 

Ett Vipp-boende

Vipp Shelter, ett minimalistiskt all inclusive-boende på 55 m2 erbjuder återhämtning från vardagens tempo. Den svarta stålkonstruktionen ramar in det föränderliga landskapet utanför glaspartierna och gör naturen till en dominerande del av hemmets interiör och själ. Vipp Shelter har en öppen planlösning där endast badrummet och sovloftet är avskilt. Huset levereras fullt utrustat med företagets produkter och den genomgående mörka inredningen är noga utvald för att harmonisera, och inte stjäla uppmärksamheten från naturen utanför. Den enda detaljen en köpare behöver fundera över är utsikten – för platsen väljer du själv.

 

 

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret