Nya rum till Clarion Hotel Post i Göteborg

I det närmare 100 år gamla posthuset vid Göteborgs central ligger Clarion Hotel Post. Ett modernt designhotell som erbjuder besökaren populärt restaurang- och barhäng, spaupplevelser och en Rooftop Pool Club med utsikt över stora Hamnkanalens inlopp.

När hotellets 500 rum skulle utökas med ytterligare 40 lyftes kompletta rumsmoduler över hotellets tak för att placeras på innergården av den gamla postbyggnaden. Rummen levererades med badrum, redo för installation av vatten och el.

Input interiör har haft ett helhetsansvar för leverans av fast och lös inredning samt installationer.

– De kompletta modulrummen gjorde såklart det här till ett extra spännande projekt och vi är återigen stolta över att få förtroendet att leverera till Clarion Hotel Post. Rummens design håller en hög nivå precis som övriga hotellet, säger Erik Lundqvist, regionchef på Input interiör.

Semrén & Månsson har ansvarat för inredning och utformning av hotellrummen.

– Modulernas mått och rummens förutsättningar utmanade oss att hitta nya kreativa lösningar gällande hotellrumsinteriören. Vi har bland annat ritat in en bekväm sittgrupp vid ett fristående bord vilket kombinerar möjlighet att arbeta och ta emot gäster på en mindre yta, avslutar Sara Ewreskär, arkitekt på Semrén & Månsson.