Ikonernas näste i ny tappning

På Fritz Hansens nyrenoverade huvudkontor ska en omsorgsfullt ombonad och flexibel arbetsmiljö bidra till produktivitet, kreativitet och ökad samverkan.

Genom samarbeten med ikoner som Arne Jacobsen och Poul Kjærholm, samt nya framstående formgivare som Cecilie Manz, Piero Lissoni och Jaime Hayon har Fritz Hansen spridit klassiker som Sjuan, Ägget, PK-serien och Ro över världen. Flaggskeppsbutiker finns i såväl Köpenhamn som San Francisco, Milano och Tokyo. Men det är i den lilla själländska orten Allerød som företagets hjärta finns.

 

 

Klassiker genom tiden

Över en stram betongfasad breder stora fönsterpartier ut sig och skvallrar om en insida till bredden fylld av dagsljus. Byggnaden från 60-talet består av flera olika delar. Bland annat den gamla fabriken, som togs ur bruk 1999 när produktionen flyttade till en modernare anläggning i Vassingerød, och en administrativ byggnad som invigdes 1965 när Fritz Hansens kontorsverksamhet i Christianshavn flyttade till Allerød. De följande åren fylldes huvudkontorets nya showroom med dåtida nyheter som bland annat bordet Super-Elliptic. Det demokratiska bordet utan hörn som formgavs av Bruno Mathsson, Piet Hein och Arne Jacobsen blev en av Fritz Hansens största framgångar under 60-talet.

 

 

Den nya aktivitetsbaserade arbetsmiljön som till stor del kan liknas vid ett omsorgsfullt ombonat hem skapar goda förutsättningar för det kreativa arbete och idéutbyte och krävs för att förvalta Fritz Hansens arv och samtidigt forma framtidens möbelhistoria.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret