Stockholm Furniture Fair

Input interiör summerar Stockholm Furniture & Light Fair 2019

Stockholm Furniture & Light Fair är nordens största mässa för inredning och design. Här lanseras varje år nya produkter och kommande trender. Input interiörs trendspaningar från 2019 års upplaga av mässan fokuserar på möbler och belysning, samt material och färgtrender.

Möbler och belysning

Bland årets nyheter fanns även flera uppdateringar av befintliga produktfamiljer. En tydlig ökad medvetenhet kring miljöfrågor gick att urskilja i allt från återanvända mässmontrar till förbättrade materialval. Inte sällan hade materialets skepnad och egenheter format produkternas design.

Möblernas formgivning var tydligt präglad av mjuka linjer, gedigna material och en viss flirt med 70-talets formgivning. Ett av Sveriges genom tiderna största inredningsuppdrag, nya Nationalmuseum, satte tydlig prägel på mässan då produkterna som ritades till projektet nu syntes hos flera utställare.

 

 

Färger och material

Valen av kulörer genomsyrades av dova färger och mustiga toner som ofta drog åt terracotta, brunt och beige – inte sällan i kombination med klara färger såsom gula nyanser och koboltblått. De klara färgerna mixades gärna med trendfärgen som ofta kallas ”greige”, en sval men varm blandning av grå och beige.

Materialen var många och varierade stort. Trä dominerade, gärna i mörka rökta toner, och kompletterades av allt ifrån galvat stål och läder till papper och betong.