Input interiör förvärvar Erla inredningar

Input interiör, Nordens ledande inredningskoncern, etablerar verksamhet i Borlänge genom förvärvet av Erla inredningar, mer känt som Workzone Dalarna. Målet är att skapa en lokal närvaro för kunder i Dalarna.

Input interiör har under 2019 ökat sin närvaro i Dalarna, främst genom två stora avtal – ett ensamavtal för miljömöbler med Region Dalarna samt ytterligare ett ensamavtal som avser vård- och omsorgsmöbler till Ludvika, Falun och Borlänge kommun med omnejd.

– Vi vill växa i takt med våra kunder. För att lyckas strävar vi alltid efter lokal närvaro. Därför känns det helt naturligt att Input interiör nu etablerar sig i Borlänge, en central och geografiskt strategisk plats i Dalarna, säger Joakim Berzelius, regionchef på Input interiör.

Workzone Dalarna, som arbetar med inredningslösningar för privat och offentlig verksamhet, grundades 2011, då som Erla inredningar, av Annika Larsson och Patrik Eriksson. De båda kommer tillsammans med ytterligare en kollega att fortsätta driva verksamheten framöver. 2018 omsatte Workzone Dalarna drygt 8 miljoner kronor.

– Som en del av Input interiör får vi möjlighet att utvecklas tillsammans med våra kunder både i Borlänge och i regionen, vilket känns väldigt roligt. För våra befintliga kunder innebär det framförallt att de nu får möjlighet att ta del av marknadens bredaste sortiment av inredning för offentlig miljö, säger Annika Larsson.

Input interiör i Örebro har tidigare servat koncerners kunder i Dalarna, men på grund av de långa avstånden har man under en period sett över alternativ för att etablera lokal närvaro i regionen.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att få förvärva Workzone Dalarna. Det ger oss en möjlighet att finnas nära till hands för våra kunder, samtidigt som vi genom våra nya kollegor får tillgång till mångårig erfarenhet och kunskap om såväl branschen som den lokala marknaden i Dalarna, säger Joakim Berzelius.

För mer information vänligen kontakta

Joakim Berzelius, Regionchef Input interiör, joakim.berzelius@inputinterior.se, +46 19 767 35 84
Annika Larsson, Workzone Dalarna, annika@workzonedalarna.se, +46 70 648 82 74

Input interiör

Input interiör är Nordens ledande oberoende inredningskoncern med unik kompetens inom behovsanpassade lösningar för kontor och näringsliv, hotell och restaurang, skola och utbildning samt vård och omsorg. Idag är vi ca 600 medarbetare på 40 orter i Norden och omsätter ca 3 miljarder kronor.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret