Destination Lokstallarna

Vi besökte Borås, staden som under 2000-talet omvandlat nedlagd textilindustri till ett levande designcentrum.

Bara ett stenkast från transformationens flaggskepp Textile Fashion Center når vi vårt mål. En enkel men samtidigt spektakulär byggnad. Från rivningshotad och bortglömd till ett hus som bjuder på spännande historia, arkitektur och inredningsdesign under ett och samma tak.

För 150 år sedan fick lokstallarna i Borås, tillsammans med järnvägen, på många sätt symbolisera stadens utveckling från sömnig trästad till framgångsrik industristad. Idag, när lokalerna förenats med modern byggnadskonst och nya visioner, står lokstallarna inför en minst lika välkomponerad och intresseväckande framtid.

 

 

 

 

Historia och framtid förenas

Kontrasterna mellan det gamla och nya i den 2 500 m2 stora byggnaden utmanar besökarens sinnen och i den omfattande renoveringen var den enkla vägen aldrig ett alternativ. Ner på detaljnivå råder genuint hantverk. Här har drömmen om att skapa en scen där kunder, arkitekter och formgivare kan mötas, växla idéer och inspireras kommit att förverkligas.

– Det är en fantastisk atmosfär här. Om man är intresserad av arkitektur eller inredning och befinner sig i närheten ska man absolut besöka oss. Jag vågar nog påstå att vårt showroom bjuder på något utöver det vanliga, säger Jonas Skogsberg, som är platschef på Input interiör i Borås.

Efter många övergivna år fyller lokstallarna återigen en funktion. Det är här den nya historien börjar. Hur den fortsätter får framtiden utvisa, men klart är att kreativitet och fantasi kommer att leda processen.

 

 

 

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret