Arctic Bath

Arctic Bath ligger förankrat i Luleälven och hinner under loppet av ett år bada i såväl midnattssol som norrsken. Här står omgivningen för intrycken och kombinationen hälsa och naturupplevelser för underhållningen – allt paketerat i ett hållbart koncept.

Destinationshotellet Arctic Bath i Harads i Boden kommun bjuder på en praktfull naturupplevelse. Mitt i Luleälven reser sig hotellets huvudbyggnad som inspirerats av den timmerflottning som hör till älvens förflutna. I den runda huvudbyggnaden finns restaurang och relaxavdelning med spa och bastubad. I centern av cirkeln finns det ett kallbad rakt ner i Luleälven för de gäster som önskar ta sig ett uppfriskande dopp.

Hotellets 12 suite- och rumsalternativ fördelar sig med jämnt antal över land och vatten. Inredningen i såväl rum som övriga faciliteter samspelar med naturen och byggnadernas material.


– Natur, genuina materialval och ett fokus på hållbarhet ligger till grund för hotellets inredningskoncept som Arctic Bath och Arctic Trend tagit fram i samarbete med oss på Input interiör. Både den utvändiga byggnaden, golven och den platsbyggda inredningen består till stor del av trä. Vi har levererat mycket möbler i vitpigmenterad ek som smälter in och bidrar till helheten, säger Helena Pohjanen projektledare på Input interiör i Luleå.Projektets färgpalett är lugn och harmonisk och stora delar går i beige och grått. Enkelt och tidlöst. Med en stabil bas kan accentfärger i bland annat grönt, rosa, blått och brända toner tillåtas sticka iväg där utrymme finns.

– Genom att arbeta med färger kopplade till plats och omgivning istället för trender håller inredningen över en längre tid. Detaljer med accentfärger kan bytas ut för att förnya samtidigt som grunden består, säger Helena Pohjanen och tillägger att hållbarhet har beaktats i såväl kvalitet som estetik genom projektets inredning.

– Mycket inredning idag kasseras långt innan möblerna tappat i kvalitet, det handlar snarare om att nya behov uppstår eller att man helt enkelt tröttnar på möblernas utseende. Men genom att tänka till, göra långsiktiga och medvetna val med estetiken som en inkluderad faktor håller inredningen över tid.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret