Vård och omsorg

Värdigt, varmt och välkomnande

En vårdmiljö ska stimulera det friska och inredas med värme och omsorg. Den ska inge hopp och fungera för såväl vårdtagare, som anhöriga och personal. Det är också viktigt att poängtera att vård och omsorg inte är åldersrelaterat, vårdtagare och anhöriga finns i alla åldrar.

Evelina Höglund, säljare och projektledare på Input interiör, delar med sig av sina tankar och erfarenheter om hur en vård- och omsorgsmiljö bäst ska utformas. Läs mer här.

Bläddra i vår katalog

För vård- och omsorgsmiljöer är kraven på möblerna extra tuffa. Förutom att de ska klara tester och krav inom tillgänglighet, stabilitet och rengöring finns det en rad andra aspekter att ta hänsyn till i valet av möbler.

På Input interiör har vi svaren och guidar dig genom Nordens bredaste sortiment av möbler för alla tänkbara miljöer med en gemensam nämnare i hög kvalitet för offentlig miljö. Bläddra i katalogen eller ladda ner den här.

Carpe Diem

Ett samhälle i miniatyr med nödvändiga faciliteter så som butiker, frisör och café. På demensboendet Carpe Diem lever de boende så normala liv som möjligt, i en säker och trygg miljö uppbyggd som ett eget litet samhälle.

Med hjälp av en kartläggning som kommunen tagit fram över befolkningens preferenser – hur de har levt, vad de tycker om osv. har man skapat bostadsområden som riktar sig till olika typer av individer och intressen. Läs mer om projektet här.

Hållbar inredning

Vi vill göra det enkelt för våra kunder att välja inredning som uppfyller krav på miljö, kvalitet och socialt ansvar under hela skedet, från tillverkningsprocess till färdig produkt. Har du frågor om hållbar inredning, tveka inte att kontakta oss. Vi svarar gärna på dina frågor om produkter, material, certifieringar, krav och vad som behövs för att skapa en hållbar inredning.

Läs mer om tre sätt att inreda hållbart eller besök vår e-handel Greenified som erbjuder ett enkelt, kostnadseffektivt och hållbart sätt att handla möbler och inredning.