Coworkingkoncept etableras i Stockholm

Med coworkingkonceptet UMA Workspace vill Technopolis skapa attraktiva och moderna kontorsytor för såväl små som stora företag. Konceptet finns redan på tolv platser runt om i Norden och Baltikum. UMA Kungsbron blir företagets första satsning i Sverige och Stockholm, där efterfrågan på kontorslokaler är stor.

De senaste årens brist på kontorsyta i större städer har resulterat i en kamp mellan företag för att säkra de lokaler som finns med centralt läge, oftast till ett högt pris.

– Det finns inte tillräckligt med utrymme i Stockholm city, vilket har skapat en stor efterfrågan på moderna och flexibla kontorsytor. Att vi nu etablerar UMA Kungsbron med ett oslagbart läge är ett steg i rätt riktning för att möta den efterfrågan, säger Niko Pulli, director of Services på Technopolis.

Technopolis är ett finskt börsnoterat bolag som driver företagsparker i sex länder i Norden och Baltikum. Verksamheten inkluderar coworkingkonceptet UMA Workspace; flexibla och moderna kontorslokaler med attraktiva lägen. Utöver nu i Sverige finns konceptet även i Finland och Norge samt Ryssland, Estland och Litauen. Nyligen gick bolaget in på den danska marknaden och tecknade hyresavtal för en fastighet i Köpenhamn, på en tvärgata till det populära shoppingstråket Ströget.

Inredning i skandinavisk stil

Med sin etablering i Stockholm satsar Technopolis på att kunna erbjuda fler kunder fräscha och tillgängliga lokaler mitt i city. När UMA Kungsbron vid Klara Strand öppnar i maj kommer 2350 kvadratmeter kontorsyta att stå redo med olika typer av aktivitetsbaserade arbetsstationer, avskilda kontorsutrymmen och 7 konferensrum. Kontorets interiör är ritad av Gullstén-Inkinen och inredningen, som präglas av skandinavisk design från bland annat finska Marimekko och Artek, är levererad av Input interiör. Lokalernas centrala läge är idealt för företag med huvudkontor i förorten som vill kunna hålla kundmöten eller presentationer nära citykärnan.

– Vi ser UMA Workspace som en ultimat förlängning av det egna kontoret, säger Mille Milehem, COO på inredningsföretaget Input interiör som har levererat inredningen till UMA Kungsbron. Vi anser att digitaliseringen nu nått så långt så att lokalen inte är en förutsättning eller en begränsning. Vi själva tänker också i de banorna på så vis att vi erbjuder andra aktörer, som arkitekter och inredningskonsulter, att använda våra lokaler och utställningar när de har behov av det. I gengäld ser vi över möjligheterna att använda våra ytor på annat sätt, exempelvis genom att krympa våra egna arbetsytor och erbjuda dem på annat sätt där coworking kan vara ett av flera alternativ, fortsätter Mille Milehem.

Flexibilitet i fokus

Flexibilitet är nyckelordet för Technopolis coworkingkoncept där medlemmar som reser mycket kan använda alla UMA Workspace i olika städer. För de som behöver kontorsplats över dagen eller bara för några timmars arbete fungerar det med hjälp av en dagpasslösning.

– Vårt coworking space i Stockholm kommer att ha samma profil som det i Helsingfors. Vi har flera kunder som ofta är på resande fot och många av dem kommer att använda det nya UMA Kungsbron när de är på affärsresor i Stockholm, eftersom det ligger ett stenkast från stationen och expresslinjen till Arlanda. Andra hyresgäster, som etablerade företag och även företag i tillväxtfasen, har fördelar i form av möjligheten att nätverka och knyta värdefulla kontakter i den gemenskap som UMA Workspace erbjuder, fortsätter Niko Pulli.

Fler satsningar framöver

Framöver vill Technopolis fortsätta att satsa på att leverera kvalitativa och smidiga co-working upplevelser för företagare runt om i Norden och Baltikum. Bolaget har satt av 30 miljoner euro för att bygga ett nätverk av 20 nya UMA Workspace kontor för att möta efterfrågan i de större städerna.

– Nya UMA Kungsbron är ett ambitiöst första steg i Stockholm, men det är bara början, lovar Niko Pulli.