Tre nya ramavtal i Finland

Höga krav på funktion och miljö utmärker sig i de nya ramavtalen för kontorsmöbler i Helsingfors och Esbo samt för skolmöbler i Tammerfors. Input interiör är en av leverantörerna som lever upp till de högt ställda villkoren och därmed får tilldelning i avtalen med ett sammanlagt värde av 52 000 000 euro.

Under våren har flera offentliga ramavtal för möbler och inredning handlats upp i städer där Input interiör finns representerade. Som Nordens ledande oberoende inredningskoncern finns en stark organisation och gedigen erfarenhet kring offentlig upphandling. Nu står det klart att Input interiör tilldelas tre stora ramavtal som sträcker sig över flera år.

– Vi är väldigt glada över förtroendet att få leverera kontorsmöbler till Helsingfors och Esbo kommun samt inredning till skolor i Tammerfors. Det är nya framgångar för oss som företag och ett kvitto på att vi har ett attraktivt erbjudande, berättar Tapio Heikkilä, platschef på Input interiör.

I avtalen för kontors- och skolmöbler ska alla produkter som finns tillgängliga vara testade och godkända enligt EU-standard för miljö, hälsa och säkerhet. För att presentera ett anbud som möter kommunernas krav har Input interiörs centrala organisation och de lokala kontoren arbetat nära varandra i ett framgångsrikt samarbete.

– Det är första gången som vi tilldelas de här avtalen och det är på grund av ett starkt och kundanpassat anbud. Vi ser också väldigt positivt på allt högre miljökrav i den här typen av upphandlingar. På Input interiör strävar vi alltid efter att göra de långsiktigt bästa valen, fortsätter Tapio Heikkilä.

Som en oberoende leverantör, utan en egen produktion, kan Input interiör tillhandahålla marknadens bredaste sortiment. I ramavtal med stora kommuner finns många olika typer av verksamheter med varierande förutsättningar och behov. Därmed kan en stor valfrihet visa sig värdefullt.

– Tre stora ramavtal, i tre olika städer, inom två olika affärsområden visar att vi är en aktör att räkna med på den finska marknaden. I avtalen finns en stor variation av villkor och vår geografiska närvaro på flera ställen i landet, tillsammans med ett oberoende sortiment, gör Input interiör till en pålitlig partner för den offentliga sektorn i Finland, avslutar Tapio Heikkilä.

• Ramavtalet med Tammerfors är skrivet med inköpscentralen Tuomi Logistiikka Oy och har ett uppskattat värde av 4 000 000 euro fördelat på sex leverantörer. Det gäller mellan 2 maj 2022–1 maj 2024 med option på ytterligare två år.
• Ramavtalet för inredning med Esbo beräknas vara värt 29 500 000 euro, varav 13 000 000 i kontorsmöbler, och löper från den 24 maj 2022 fyra år framåt och är fördelat på flera leverantörer.
• Ramavtalet med Helsingfors har ett uppskattat värde av 18 500 000 euro och delas mellan tio leverantörer. Avtalet togs i bruk den 1 september 2021 och sträcker sig inledningsvis över tre år, med möjlighet att förlängas med ytterligare ett år.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret