Slutspurt inför Kronotekets öppning

Det nya allaktivitetshuset i Kronoparken står snart redo att ta emot sina första besökare. Idag levererar Input interiör inredningen som utgör en av de sista stilfulla puzzelbitarna innan allt står klart.

I år firar Kronoparken 50 år. Som pricken över i öppnar det nya allaktivitetshuset Kronoteket, ritat av Tengbom arkitekter och Astrid Prinzler. Det är ett levande hus, ett så kallat allaktivitetshus, med bibliotek, en efterlängtad fritidsgård, parklek, musikstudio och en samlingslokal. Huset är till för hela Kronoparken med extra fokus på barn och unga.

Just nu fylls det 1500 kvadratmeter stora kulturhuset med möbler och inredning. Peter Ågren, platschef på Input interiör i Karlstad som levererar merparten av all inredning till projektet, menar att det är en noga genomtänkt och kvalitativ inredning som nu levereras.

– Projektet har fått en fin arkitektur. Det känns trevligt att vara här och inredningen ska såklart hålla en lika hög standard och matcha exteriören. Idag levererar vi kvalitativa möbler som kommer att hålla fysiskt och estetiskt över tid. Merparten av möblerna, från till exempel Blå station, Gärsnäs, Lammhults och Johansson design, är dessutom producerade i Sverige vilket också känns bra ur ett hållbarhetsperspektiv.

Nu påbörjar Input interiörs montörer ett arbete som beräknas ta två till tre veckor.

– Vi räknar med att vara klara med vårt uppdrag omkring vecka 50, därefter ska bland annat bibliotekets böcker flyttas över innan det är klart för invigning, avslutar Peter Ågren. 

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret