Nu flyttar MSB i Karlstad till sitt nya kontor

Nu lämnar Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap 70-talets cellkontor bakom sig för att flytta in i moderna och flexibla lokaler med större möjligheter till samverkan.

Planeringen och bygget av myndighetens kontor i Karlstad har tagit tre år och resulterat i ett sex våningar högt kontorshus, klätt i gröna stenskivor precis vid vattnet i Tullholmsviken. För de 440 anställda blir både husets exteriör och interiör en klar skillnad från de tidigare lokalerna i Karolinen, som uppfördes i slutet av 70-talet. De traditionella cellkontoren ersätts nu av ett öppet och flexibelt kontorslandskap med flera konferens- och mötesrum i anslutning. I samband med flytten går verksamheten över till ett aktivitetsbaserat arbetssätt som ska öka samverkan och effektiviteten.

­– Målet var att skapa en modern och trivsam kontorsmiljö, där MSB har haft ett stort inflytande i processen. De nya lokalerna har utformats för att stimulera till fysiska möten mellan medarbetarna och uppnå ökat samarbete, säger Monika Semkowicz, ansvarig inredningsarkitekt på White arkitekter som har gestaltat lokalerna.

– Naturen har fungerat som en stor inspirationskälla, där ”Guld och gröna skogar” står för kontorets övergripande tema. Vi har arbetat med design som håller över tid, både i fråga om god kvalitet samt i val av material och kulörer. Hållbarhetsaspekten visar sig också i form av återbruk av befintliga möbler som mixas med nya och får sin givna plats och roll. Totalt har 40% varit återbrukade möbler.

Ett modernt kontor

På det nya kontoret har medarbetarna inga fasta platser utan väljer arbetsstation utifrån uppgifter för stunden. Därför har skåp och förvaring installerats, där man på morgonen hämtar sin väska och materiel för dagens uppgifter.

– Vi har levererat inredning som stöttar verksamhetens nya arbetssätt och behov, däribland skåp och förvaring som vi utrustat med en RFID-lösning. Det är ett microchip som används som identifiering i olika typer av applikationer, och som går att använda vid exempelvis inventeringar eller omorganiseringar, säger Björn Carlsson, på inredningsföretaget Input interiör i Karlstad som står bakom upphandling, leverans och montering av det nya kontorets möbler och inredning.

Färger sätter tonen på varje våning

Arbetssättet och den lösa inredningen är i stort sett genomgående på alla våningsplan, men där varje plan har fått sin egen identitet med en tongivande färg.

– White arkitekter har arbetat efter ett koncept med en specifik färgsättning på varje våning, vilket gör det lätt att lokalisera sig samtidigt som det bidrar till en inspirerande miljö. Möbler och inredning fångar upp de olika tonerna och bildar en fin helhet. Tillsammans med utsikten över Tullholmsviken blir det ett fantastiskt kontor där jag är säker på att medarbetarna kommer att trivas, avslutar Björn Carlsson.

Under juli månad är det dags för de anställda att flytta in i vad som blir myndighetens största kontor. Verksamheten finns också i Stockholm, Kristinehamn, Revinge och Sandö.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret