Hållbarhet i fokus på KTH

Hur kan vi omvandla begagnade möbler till en klimatsmart resurs? Hos Input interiör är det en central fråga och nyligen besökte vi Kungliga Tekniska högskolan för att förmedla våra svar och insikter.

I samband med att KTH startade upp ett projekt i cirkulära möbelflöden bjöds Patrik Clavenstam, hållbarhetsansvarig på Input interiör, in för att dela med sig om möblers miljöpåverkan och hur det går att hantera inredning på ett hållbart sätt.

– Vi har kunskapen att utbilda verksamheter till att göra verklig skillnad för klimatet och det här är ett sätt för oss att ta ansvar för en hållbar samhällsutveckling. På KTH finns ett engagemang för att ställa om och hitta miljövänliga lösningar vid förnyelse av möbler och inredning. Vi blev inbjudna för att visa hur cirkulära möbelflöden fungerar och hur man kan tänka mer långsiktigt, berättar Patrik Clavenstam.

Utbildningen hos KTH tog avstamp i de miljömässiga fördelarna med att rekonditionera och återbruka inredning. Med fakta, rådgivning och tips förmedlades insikter om hur begagnade möbler kan bli en resurs för framtiden.

– Vi samlade våra medarbetare som hanterar inköp av möbler och inredning –hållbarhetskontoret, fastighetsavdelningen, inredningsarkitekter, vaktmästare och inköpsansvariga. Efteråt mottog vi väldigt bra feedback och många blev inspirerade att sätta igång med cirkulära möbelflöden. Som en del av vår uppstartsprocess gav Patrik en inblick i hur vi kan gå tillväga för att genomföra det här projektet, berättar Anna Berglund, hållbarhetsstrateg på KTH.

Som Nordens ledande oberoende inredningsföretag med tusentals genomförda projekt varje år kan Input interiör bidra till en hållbar framtid genom att omsätta erfarenheter och kunskap till allt mer efterfrågade utbildningar.

– I dag vill många företag och organisationer göra den här typen av omställning, men det är inte alltid kunskapen finns för det. Våra utbildningar är anpassade efter kunder och arkitekter så att de själva får verktygen att implementera hållbara system i verksamheten, fortsätter Patrik Clavenstam.

Bakom utbildningarna står Input interiörs hållbarhetsgrupp som aktivt arbetar för en miljövänlig bransch genom att granska den egna organisationen och företagets samarbetspartners.

– Vi ser det som en självklarhet att ställa krav, påverka, stödja och inspirera de vi arbetar med för att göra långsiktiga och medvetna val. Vår hållbarhetsgrupp säkerställer att vi fortsätter att sätta högt uppsatta mål för en hållbar framtid, avslutar Patrik Clavenstam.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret