Greenified lanseras i Finland på ny designscen

En ny internationell designfestival och en prisbelönt arkitektbyrå sätter tonen för och ramar in lanseringen av Greenified i Finland. E-handelsplattformen blir det nya verktyget för ansvarsfull förnyelse och hantering av inredning i framtiden.

Greenified är en cirkulär e-handel som genom design och återbruk skapar nya möjligheter för företag och organisationer att göra hållbara val. När den finska marknaden för första gången introducerades för Greenified hade datum, plats och utförande omsorgsfullt valts ut.

– Att Greenified lanseras genom en installation skapad av prisbelönta Fyra på premiären av Design Helsinki visar på styrka – och en stor efterfrågan. Det var ett perfekt tillfälle och det har redan satt avtryck i Finland, säger Birinder Singh, som är platschef på Input interior i Helsingfors.

 

 

Festivalen huserade närmare 80 utställare på olika arenor runt om i staden och i Input interiörs showroom genomsyrades utställningen av ett tydligt tema.

– Hela branschen behöver ta nya steg mot en hållbar utveckling, och hörnstenarna för vår installation var förnybara material och återbruk. Vi på Fyra vill använda konkreta verktyg för att stödja en cirkulär ekonomi och Greenified möjliggör precis det. Att använda återbrukade möbler öppnar för nya möjligheter och det är en tjänst som designers och arkitekter har efterfrågat, berättar Niina Sihto, partner och senior designer på Fyra.

Inredningen i utställningen kom till största del från Greenifieds e-handel, därtill tog innovativa producenter plats för att presentera möbler framtagna av återvunna material. Med nya cirkulära lösningar bidrog Fora Form, Gärsnäs, Mater och Stolab till fler insikter och idéer för hållbar utveckling.

– För oss handlar det i första hand om att tillverka produkter som håller i flera generationer, både vad gäller kvalitet och design. I och med att Greenified har en så tydlig hållbarhetsprofil blev det ett enkelt val för oss att medverka och dela med oss av våra lärdomar, berättar Annika Mårtensson, Export Manager på Stolab.

 

 

Miljöanpassade alternativ är nödvändiga för att möjliggöra en långsiktig och positiv utveckling i branschen – och Greenifieds lansering i Finland är ett steg i rätt riktning.

– Vi behöver bli bättre på att ta vara på det som redan finns, oavsett om det gäller befintliga möbler eller material. I många fall innebär det att tänka ett varv till och inte nödvändigtvis börja med nya produkter för att uppdatera sina miljöer. Vi ser ett stort intresse för återbruk hos arkitekter och kunder i Finland, men även hos företag som arbetar med möbelrenovering i olika former. Det är en positiv utveckling som blir viktig för hela branschen att ta tillvara på, berättar Birinder Singh.

Greenifieds projektledare Klara Mannrolin och Patrik Clavenstam, hållbarhetsansvarig på Input interiör, presenterade hur vi kommer att hantera inredning i framtiden.

– Återbruk kommer bli allt viktigare framöver och de miljömässiga fördelarna med att återanvända möbler är många – och tydliga. Med greenified.fi visar vi nu hur enkelt det är att köpa, hyra eller sälja återbrukade produkter, avslutar Klara Mannrolin.

 

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret