Skola och utbildning

Har du fått i uppgift att beställa en stol, nya möbler till grupprummet eller är du ansvarig för att beställa inredning till en hel skola?

 

Oavsett hur liten eller stor uppgift du står inför kan det vara svårt att komma igång. Valen är många och viljan att göra rätt stor. Därför vill vi ta med dig på en resa, från a till ö. Genom behov, utmaningar, lösningar, valmöjligheter och beslut. Oavsett om resans slutmål är en enstaka stol, en klassrumsmiljö eller en hel skola ser vår process i det stora hela likadan ut. Följ med så berättar vi mer…

Det börjar med ett behov

Trender kommer och går. Bra lösningar består. Att enbart inreda efter vad som känns spännande och trendigt håller sällan i längden. Vår process startar alltid med att analysera de verkliga behoven. Och vi är goda lyssnare! Vad behöver ni idag, imorgon och i framtiden?

Vi tar reda på verksamhetens specifika förutsättningar. Hur ser lokaler, arbetssätt, tidsplan och budget ut? Målet är en inredning som både stödjer er vardag och utgör ett verktyg för måluppfyllelse – helt enkelt en behovsanpassad inredning.

Läs mer om hur vi sätter behoven i centrum.

Vi hittar lösningarna och landar rätt

Inredning är mer än bara möbler – det kan vara ett pedagogiskt verktyg som stödjer undervisning och arbetssätt och som gynnar sociala sammanhang. Om man träffar rätt! Vi har samlat värdefull erfarenhet från tusentals skolprojekt runt om i Norden. Samtidigt vet vi att inget projekt är det andra likt. Därför vill vi lära känna just er miljö, gärna på plats.

Vi kommer ut för att uppleva och för att se hur den fungerar i praktiken. Vi inventerar och ifrågasätter gamla sanningar. Tillsammans kommer vi fram till vad som kan behållas, vad vi kan uppdatera med enkla medel och vilka investeringar som ger störst effekt för er verksamhet.

Se några av våra genomförda projekt här.

Så många val, så lite tid

Input interiör har marknadens bredaste sortiment av inredning. Ni har många val framför er. Utöver själva produkterna ska ni välja bland en uppsjö av material, färger och funktioner. Ni behöver också ta hänsyn till märkningar, certifieringar, hållfasthet och skötselanvisningar.

Känns det övermäktigt? Det är det inte, vi finns med och guidar genom hela processen och kan med vår erfarenhet vägleda till rätt val. Utan en egen möbelproduktion att ta hänsyn till kan ni lita på att Input interiör som en oberoende partner alltid väljer rätt produkt, i rätt utförande, från rätt leverantör med rätt prissättning utifrån vad som passar er verksamhet bäst. För inspiration är ni välkomna in till något av våra 40 showroom runt om i Norden.

Se vårt sortiment eller läs mer om hållbara skolmiljöer.

Vad händer bakom kulisserna?

Ni har bestämt er och beställningen är klar. Vad händer nu?

För er inleds en väntan i vanligtvis 4 – 8 veckor. Men bakom kulissen, hos oss, rullar det stora maskineriet igång. Vi lägger order, bevakar beställningar, ofta från fler olika producenter, och leveransplanerar. Allt för att säkerställa en trygg, punktlig och oklanderlig leverans.

Det är många engagerade personer inblandade i processen, men för att du ska slippa memorera för många ansikten har vi en kontaktperson som håller dig uppdaterad om projektets olika faser.

Äntligen dags för leverans!

Väntan är över och det är dags för leverans. Nu undrar du säkert vad ni behöver göra? Rätt svar: Inte mycket! Enligt överenskommen leverans kommer Input interiörs egna montörer ut till er för att leverera, montera, ställa i ordning möblerna på rätt plats och slutligen när det är klart ta hand om emballaget.

Våra montörer har nära kontakt med projektledare och kan redan på plats föra in eventuella avvikelser i våra system, allt för en snabb hantering.

När sista stolen är monterad, finns vi kvar

Era möbler och lärmiljöer står redo att användas. Nu behöver ni tid och utrymme för att bo in er, ställa om och lära er hur den nya miljön ska nyttjas på bästa sätt.

Projektet är i mål, men vi finns kvar! Ett mail eller telefonsamtal bort väntar vi på frågor att besvara, kompletteringar att genomföra och nya behov att lösa. Som en långsiktig partner finns vi nära till hands och gör allt vi kan för att möta era önskemål.

Här hittar du våra kontor i Norden.

Vanliga frågor och svar

Vad är viktigast att tänka på inför ett projekt, hur skapar man en behaglig ljudnivå och hur ska man kan tänka kring budget?

I vår guide till en behovsanpassad lärmiljö svarar vi på vanliga funderingar och ni kan även ta del av tips och lärdomar från rektorer och lärare som gått igenom processen, läs t.ex. om rektor Anna Unosson på Brottorpsskolan i Lindesberg som förespråkar erfarna bollplank och realistiska tidsramar för en smidig process och ett bra resultat.

Läs mer om processen samt frågor och svar i Input interiörs guide.

Välkommen att kontakta oss

Lämna dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.

  Låt oss kontakta dig

  Dela dina uppgifter så återkommer vi.

  Tack

  Vi återkommer till dig så snart vi kan.

  Till formuläret
  Hoppsan

  Ett fel har inträffat, var god försök igen.

  Till formuläret