Hållbara skolmiljöer

En investering i skolan är en investering i framtiden. Men hur den framtiden ska se ut, är upp till oss.

På Input interiör ser vi en hänsynstagande och ansvarsfull produktion och logistik som en förutsättning för att inredningsbranschen ska kunna minimera sitt ekologiska avtryck. Men sättet vi väljer att konsumera på är också avgörande för att vi ska kunna göra skillnad på riktigt. Därför vill vi inspirera våra kunder till att handla hållbart, göra långsiktiga och medvetna val. Och när behoven skiftar – förändra och förnya ansvarsfullt.

Men hur går det till och vad är viktigast att tänka på? Och går det att förena hållbara val med en begränsad budget?

För oss på Input interiör går miljö och ekonomisk hållbarhet hand i hand. Det handlar helt enkelt om att lägga resurser på det som gör störst skillnad för verksamheten.

Genom att noga analysera era behov och förutsättningar kan vi bland annat se över vilka delar av er befintliga inredning som kan leva vidare i den nya miljön. Vilka möbler som kan renoveras eller på annat sätt uppdateras för en förlängd livscykel.

För nya inköp tar vi givetvis hänsyn till de höga miljökrav skolan ställer på inredning generellt men arbetar för att överträffa dessa genom att också tänka flexibilitet. Om möblerna ska fungera i längden ska de kunna användas av flera olika elever men också lärare, som kanske tillämpar olika arbetssätt. Vi ser över vilka olika funktioner era möbler kan tänkas behöva för att fungera i en miljö med många olika behov. Därtill ska materialet tåla skolans fartfyllda vardag och hårda slitage.

Tre sätt att inreda hållbart

Dags att investera i ny inredning? Då gäller det att tänka efter före, för att fatta de bästa och mest hållbara besluten.

En noggrann analys

Hur många behöver vi inreda för? Har alla ett fast klassrum med egen bänk eller arbetar ni flexibelt, kanske i flera olika delar av skolan? Vilken pedagogik ska möblerna stödja?

Här utgår vi från faktorer som arbetssätt, lokaler och framtida behov. Vi erbjuder alltid en noggrann analys baserad på verksamheten och dess förutsättningar för att fatta de långsiktigt bästa besluten.

Kvalitet håller i längden

Att tumma på kvaliteten och handla efter slit-och-släng kan bli en dyr affär, speciellt i skolan där möbler många gånger utsätts för hårt slitage och många prövningar.

Input interiör erbjuder produkter från ledande producenter som lever upp till de höga krav som ställs inom offentlig miljö. Investera gärna i en inredning som går att förnya med enkla medel. Vi assisterar bland annat i att byta ut bordsskivor på stativ och klär om stoppade möbler.

Estetik är en nyckelingrediens

Trender kommer och går. Satsa gärna på en inredning som stödjer ert pedagogiska arbetssätt istället för att stirra blint på vad som gäller idag.

Investera i flexibla produkter som håller för morgondagens oförutsägbara behov. Och tänk på hur färger påverkar elevernas förmåga till koncentrerat respektive kreativt arbete istället för att se till personliga preferenser.

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret