Media Evolution City

Alla mötesrum har flexibel möblering och kan anpassas efter behov.

Media Evolutions mål är att skapa förutsättningar för tillväxt och utveckling i mediebranschen. Därför anlitades Juul/Frost arkitekter för att rita en dynamisk och flexibel arbets- och mötesplats – Media Evolution City i Västra Hamnen i Malmö.

Här möts stora och små företag, produktionsstarka, innovativa och nyskapande organisationer. Utifrån ledorden – flexibelt, enkelt och låga trösklar – formades en gemensam mötesplats för kunskapsutbyte och ett ”tillsammans är vi starka”-tänk.

Råa material och mjuka pasteller

För att skapa en kreativ och modern kontorsmiljö har arkitekt Johan Olsson lagt fokus på att förmedla känslan, tillfället och funktionen för de mötes- och arbetsplatser Media Evolution City innehåller. Han har plockat ner visionerna till en konkret idé om bland annat färger och flöden i lokalerna. Input interiör har tagit fram förslag på lösningar och produkter som motsvarar förväntningarna.

I husets äldre delar har ursprungsmaterial som järn, betong och glas bevarats. De råa materialen mjukas upp med pastelltoner av bland annat gult, brunt och grönt. Färger som var för sig inte ropar högt, men som tillsammans skapar en intressant helhet.

Mötesrum för alla tillfällen

Resultatet blev en miljö som erbjuder kontor, konferens- och mötesytor för 450-500 personer. I Meeting Point finns åtta unika mötesrum, allt från mindre samtals- och workshoprum till stora konferensrum med plats för 150 personer. Mötesrummen har flexibel möblering som anpassas efter behov och tillfälle. Media Evolution City rymmer också fyra olika kontorslösningar som gör det enkelt att välja det kontor som matchar behoven bäst.