Input interiör förvärvar EFG

Nordens ledande oberoende inredningskoncern, Input interiör, har tecknat avtal med Herkules Private Equity Fund II om förvärv av inredningsföretaget EFG, European Furniture Group. Genom förvärvet av EFG kommer Input interiörs verksamhet att inkludera även Norge och Danmark. – En strategiskt viktig affär som ökar vår närvaro i Norden, säger Sune Lundqvist, CEO och grundare av Input interiör.

Input interiör är en oberoende aktör som sedan starten 1987 levererar inredning till offentliga miljöer inom kontor och näringsliv, hotell och restaurang, skola och utbildning samt vård o ch omsorg. Föregående år omsatte bolaget 2 miljarder SEK och gjorde sin första utlandsetablering i Finland. Nu växer koncernen ytterligarepå den nordiska marknaden. Genom förvärvet av EFG expanderar Input interiörs verksamhet till att inkludera Norge och Danmark, samtidigt som verksamheterna i Sverige och Finland förstärks.

– För Input interiör är förvärvet av EFG en affär som ligger i linje med rådande efterfrågan och vår strategi att erbjuda marknaden och våra kunder lokal stark närvaro och service, säger Mille Milehem, COO på Input interiör.

Input interiör förvärvar EFGMille Milehem, Marcus Westdahl och Sune Lundqvist.

EFG grundades 1885 i Tranås och har sedan dess utvecklats till en av inredningsbranschens ledande aktörer som under 2017 omsatte 1 miljard SEK. Bolaget har två primära verksamhetsområden – en inredningsverksamhet med 23 showroom i Sverige, Finland, Norge och Danmark samt en produktion av varumärkena EFG och SAVO.

– Under de senaste åren har EFG fokuserat på att utveckla verksamheterna oberoende av varandra. Vi har satsat på en inredningsverksamhet med inriktning mot mångfald och fler affärsområden, och en produktionsverksamhet som kännetecknas av snabbare och mer designorienterad produktutveckling med tydligt miljöfokus, säger Marcus Westdahl, CEO på EFG.

I samband med förvärvet tar EFGs utveckling ett tydligt steg.
– Med förvärvet blir EFGs inredningsverksamhet en del av Input interiör-koncernen och därmed en renodlad inredningsleverantör som får tillgång till nya tjänster och marknadens bredaste sortiment. Samtidigt får produktionen bättre förutsättningar att utvecklas till en helt fristående aktör, fortsätter Marcus Westdahl.

Input interiör ser stora fördelar och synergier med affären.
– Med förvärvet får vi resurser till att utveckla vårt koncept på fler marknader. Vi får tillgång till en ny plattform i Norge och Danmark samtidigt som våra befintliga verksamheter i Sverige och Finland förstärks med ytterligare kompetenta medarbetare. Dessutom får vi tillgång till två starka produktvarumärken, EFG och SAVO, som kommer att utvecklas ännu bättre fristående, avslutar Mille Milehem.

Förvärvet är föremål för godkännande från Konkurrensverket och affären förväntas slutföras under andra kvartalet av 2018.

För mer information, vänligen kontakta

Mille Milehem, COO Input interiör, 0709-20 90 30 alt. mille.milehem@inputinterior.se
Marcus Westdahl, CEO EFG, 0730-98 14 00 alt. marcus.westdahl@efg.se
Sune Lundqvist, CEO och grundare Input interiör, 0705-92 28 38

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret