Coca-Cola har det bästa kontoret

Det svenska huvudkontoret för världens mest sålda dryck har nyligen utsetts till det bästa kontoret i världen enligt kvalitetsindexet Leesman.

I Jordbro, strax utanför Stockholm, finns Coca-Cola European Partners Sverige AB med kontor och produktion. Här produceras varje dag 1,4 miljoner liter dryck av stora globala varumärken som Coca-Cola och Fanta, samt svenska törstsläckare som MER och Bonaqua. Totalt finns 17 olika varumärken i portföljen. Coca-Cola är idag ett av världens starkaste varumärken och bär på en över 130 år lång historia, varav 20 år som lokal arbetsplats i Jordbro. En historia som företaget ville visa när kontorslokalerna skulle genomgå en omfattande renovering.

– Målsättningen för Coca-Cola var ett modernt, aktivitetsbaserat kontor där både produkter och varumärken får ta plats och synas. Reflex Arkitekter står bakom konceptet där inredning, detaljer och fondväggar följer en röd tråd och berättar företagets historia på ett kreativt sätt, säger Niklas Jernström på EFG i Stockholm som har levererat inredningen till kontoret.

 

 

 

 

The Happiness Factory

Medarbetarna involverades i processen från ett tidigt skede där deras önskemål fick styra utformningen av de nya lokalerna. Kanske är det också därför som kontoret har nöjdast medarbetare i världen, enligt det internationella kvalitetsindexet Leesman. Via en enkätundersökning har de anställda fått betygsätta och svara på hur de upplever sin arbetsplats. Resultatet ledde till att kontoret numera rankas som nummer ett över certifierade arbetsplatser i världen.

– Kontoret kallas för The Happiness Factory, ett passande namn med tanke på den lekfulla och kreativa inredningen men också eftersom det nu även har världens mest nöjda medarbetare, avslutar Niklas Jernström.

 

 

Låt oss kontakta dig

Dela dina uppgifter så återkommer vi.

Tack

Vi återkommer till dig så snart vi kan.

Till formuläret
Hoppsan

Ett fel har inträffat, var god försök igen.

Till formuläret