Vi konsumerar, sliter och slänger och tänker sällan på inredningens hela kretslopp.
Hur kan vi försvara det när verkligheten ser ut som den gör?

Inredningsbranschen har kommit långt. Det finns bra produkter på marknaden.
Men hur ser vi till att miljöpolicys och högtflyende ambitioner också blir verklighet?
Hur ser vi till att hållbar och återvinningsbar inredning faktiskt når användaren?


 HÅLLBAR INREDNING
 

Greenified är ett nytt sätt att inreda våra offentliga miljöer och handlar om hållbar inredning, medvetna val och ansvarsfull förnyelse. Grundbulten är inredning som uppfyller miljö- och hälsokrav som sträcker sig långt över gällande regelverk och som är skonsamma mot djur, natur och människa.


 

ANSVARSFULL FÖRNYELSE

 

Med Greenified nyttjar ni inredningen så länge ni har behovet. När det är dags att downsiza, upsiza, förnya eller förändra ger Greenified full flexibilitet. Lämna arbetsplatsen som den är och låt oss komplettera, inventera, flytta med, byta ut, montera ner, förädla, sälja vidare, skänka och återvinna.


 

CIRKULÄRT ÄGANDESKAP

 

Ju bättre och mer långsiktiga era val är desto större blir miljövinsten. När behoven förändras får de möbler som inte längre fyller sitt syfte ett nytt liv i någon annans ägo. Ett cirkulärt ägandeskap där det som uppfyller era behov idag – matchar någon annans imorgon.

Input interiör levererar inredning för 1,3 miljarder kronor per år. Det innebär väldigt mycket bra inredning som förtjänar ett liv längre än en kund. Ett behov. En placering. Vi vet att bra inredning har ett betydligt större värde än så. För kunden, brukaren, vår egen överlevnad. Men framförallt för miljön.
 3 av 4 är positiva till återanvändning
av möbler och inredning på arbetsplatsen


”Attityden hos allmänheten är tydlig. Vi kan inte slita och slänga, byta ut och kasta inredning som om det inte fanns någon morgondag”

Läs mer


 

 

8 av 10 värdesätter hållbar inredning på arbetsplatsen
 

Hur stor är kännedomen om skadliga kemikalier och cancerogena ämnen i möbler och inredning? 

Läs mer